LIGE NU:

NT er klar til opsige aftaler med busser der dumper på sikkerhed

Nordjyllands Trafikselskab er klar til at opsige kontrakter med de vognmænd, der gentagne gange ikke overholder færdselsloven.

Det slår direktør Jens Otto Størup fast, efter det er kommet frem, at et stort antal busser, som netop Nordjyllands Trafikselskab har kontrakt med, ikke overholder de basale sikkerhedsmæssige foranstaltninger.

Lige at det skulle være på sikkerhed vi skulle ind og kigge på – det aldrig jeg drømt om – for det er bare grundprincip for at være i den her branche

- Vi er nødt til at kigge kontrakterne og muligheder for at opsige dem igennem, og det er det, der sker nu. Vi har tidligere haft såkaldte erfa-snakke om det her, og jeg tror desværre ikke, det er nok, siger Jens Otto Størup, direktør hos Nordjyllands Trafikselskab (NT).

 

 

Han er rystet over, at det lige netop er sikkerheden, der er grunden til, at NT skal ind og kigge på jura og kontrakter.

- Det havde jeg aldrig drømt om kunne og skulle ske, for det er bare grundprincip for at være i den her branche, at man overholder færdselsloven, fastslår han og tilføjer:

- Det er vildt skræmmende, at det her sker, og vi tager det meget alvorligt.

 

Han kalder sagen om de mange busser, der langt fra lever op til netop banale sikkerhedskrav for kede og bekymrende.  Og på spørgsmålet om, hvorvidt resultatet siger noget om, at også NT har været med til at presse prisen for udbud på buskørsel:

- Hvis sådan en vognmand vurderer, at han ikke har ressourcer og overskud til at vedligeholde sit materiel, så det ikke overholder færdselsloven, så skal han holde sig langt væk fra den branche og holde sig langt væk fra vejene. Og det budskab har vi sendt til vognmændene for langt tid siden. Der er ikke noget i vores udbud eller kontrakter, der animerer til en adfærd, der siger, at man skal kompromis med færdselsloven – overhovedet ikke, siger direktør for Nordjyllands Trafikselskab, Jens Otto Størup.