Ny lakseterminal i Hirtshals udløser 120 jobopslag

Foto: Henning Bagger, Scanpix

Norske Hav Line etablerer ny lakseterminal i Hirtshals, som kan give 120-140 nye arbejdspladser

De næste måneder bliver der travlt på jobcentrene i Hjørring Kommune - på den gode måde. For med udsigt til en ny lakseterminal på havnen i Hirtshals bliver der snart brug for mellem 120 og 140 medarbejdere.

Det meddeler Hjørring Kommune fredag.

Lakseterminalen på i alt 16.000 kvadratmeter bliver etableret af den norskejede virksomhed Hav Line ved Industrikajen i Hirtshals. Når terminalen er fuldt indfaset i løbet af 2019, bliver der brug for mange nye hænder. 

Læs også Hirtshals Havn plaget af aktindsigter - 100.000 kroner brugt på én mand

Derfor er Hjørring Kommunes jobcenter i fuld gang med at få etableret det bedst mulige rekrutteringsgrundlag blandt kommunens ledige.

- For Hjørring Kommune er det meget glædeligt, at en norskejet virksomhed etablerer sig i Hirtshals med baggrund i den konkurrencefordel, det giver. Samtidigt cementeres Hirtshals’ førende position i den danske lakseindustri. Jeg vil samtidig rette en tak til Skagerak Group for deres rolle i tiltrækningen af den nye virksomhed. Det er dejligt, at en virksomhed, der selv afvikler aktiviteter på havnens arealer, har været en afgørende aktør i arbejdet med at tiltrække en ny virksomhed, siger borgmester Arne Boelt (S).

Hjørring Kommune har i en længere periode været i dialog med ejerne bag Hav Line Gruppen af hensyn til planlægningsprocessen af byggeriet og ikke mindst behovet for arbejdskraft til den nye terminal. 

Læs også FF Skagen køber Skagerak Pelagic

Terminalen vil modtage laks, der bliver slagtet på Hav Line Gruppens nye ”slagteskib”, så laksene kan slagtes og nedkøles i forbindelse med, at de bliver transporteret fra Norge til Hirtshals, og dermed er terminalen en væsentlig brik i Hav Lines nye strategi for logistik og forarbejdning af laks.

Den nye fremgangsmåde er ikke bare bonus for Hjørring Kommune og de nye medarbejdere, også miljøet får gavn af det, da miljøbelastningen bliver markant reduceret i forhold til gængse produktionsmetoder.

Forsiden lige nu