Den døde rå fundet nær Mygdal. Foto: Thomas Gaardsmand

Den døde rå fundet nær Mygdal. Foto: Thomas Gaardsmand

Pelstotter, som Alf Christensen fandt nær liget af den døde rå. Han mener, det er et tegn på kamp mellem råen og ulven. Foto: Thomas Gaardsmand

1 af 3

Nyt muligt ulveangreb: Rå fundet død i Mygdal

Jægeren Alf Christensen mener, at det er en ulv, der står bag et dødt rådyr, han fandt i en skov nær Mygdal.

Ulven har muligvis været på spil i Vendsyssel igen. 

Da Alf Christensen fra Uggerby torsdag var ude og smide mad til rådyrene i en skov nær Mygdal i Hjørring Kommune, opdagede han en død rå, og han fik straks mistanke til ulven.

Læs også Minister: Vi skal kunne regulere ulvebestanden

- Når ulven angriber, går den efter haserne på rådyrene, så råen holder sig frisk og halvlevende til næste dag. Det er det, der er sket med rådyret her. Og når ribbenene er bidt over, som vi også kan se på liget her, er det også tegn på ulv, siger Alf Christensen. 

Læs også Fem døde kalve: Kvægavler frygter ulveangreb

Dagen inden, onsdag, var Alf Christensen også ude og fodre rådyrerne, da han hørte et skrig og så en stor skikkelse, han i første omgang antog var en rå. Siden er han dog begyndt at mistænke skikkelsen for at have været en ulv. 

Det sted, hvor Alf Christensen fandt det døde rådyr, ligger kun ti kilometer væk fra Blæsbjerg, hvor en ulv også er mistænkt for at stå bag drabet på fem døde kalve, der fandt sted for et par dage siden. 

Alf Christensen har forsøgt at kontakte Naturstyrelsen, der skal ud og tjekke DNA på kadaveret for at påvise, om det rent faktisk er en ulv, der har været på spil, men de har endnu ikke reageret på hans henvendelse.

00:58

En ulv har muligvis været på spil igen i Vendsyssel

Luk video

Læs også Nye ulvespor i Vendsyssel: Her er overblikket over de vilde dyrs færden