Foto: Ib William Christensen

Peter Jensen tilstod svindel og blev løsladt: Får sin dom om tre uger

Nordjyske Peter Jensen tilstod tirsdag skatte- og momsunddragelse under en retssag i retten i Hjørring. Han har erkendt økonomisk kriminalitet for mellem 5-6 millioner kroner

Indtil for ganske nylig fastholdt Peter Jensen sin uskyld i sagerne mod ham om skatte- og momsunddragelse for i alt 8.522.861 kroner. Men i retten tirsdag erkendte han svindel for et beløb svarende til mellem fem og seks millioner kroner.

Peter jensen er tiltalt for i alt ti forhold om økonomisk svindel. I retten tilstod han, ifølge sin forsvarer, seks og et halvt af de ti anklagepunkter. Han blev efter retsmødet løsladt, da han havde afgivet forklaring i sagen.

Nu venter den 50-årige nordjyde på sin dom, der forventes at falde om tre uger.

- Vi har rejst tiltalen og fået hans forklaring. Han har erkendt en væsentligt del af tiltalen, så vi forventer at sagen nu kan gennemføres uden yderligere bevisførelse, siger anklager David Schmidt Hvelplund.

Læs også Mand varetægtsfængslet for omfattende skattesvindel

Der var sat flere retsdage af til sagen, men efter tilståelsen er de ikke længere nødvendige.

- Vi kan gennemføre den til dom, selv hvis han skulle vælge at udeblive, og derfor er han blevet løsladt. Men jeg forventer da, at han møder op, siger anklageren.

Den 50-årige nordjyde er netop blevet eskorteret hjem fra Thailand, hvor han har været fængslet i 22 måneder i et thailandsk fængsel.

Peter Jensen kom til Danmark den 14. september, og blev umiddelbart efter sin hjemkomst fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet, fordi der var mistanke om, at han ville forsøge at flygte. Det var nemlig tilfældet i 2010, da retssagen var på vej første gang. Det var også årsagen til, at han endte i Thailand i første omgang.

Tirsdag kunne han så forlade retten på fri fod. Indtil videre i hvert fald.

 

Læs også Nordjyde undslap thailandsk fængsel - nu skal han for retten

 

- Jeg havde sådan set regnet med at få ham løsladt tidligere. Det er min opfattelse, at han allerede har siddet fængslet mellem 7-12 måneder på den danske sag i Thailand. Det kan have betydning for at afsoningen afkortes. Jeg tror ikke, han skal ind og sidde mere, siger forsvarer Niels Fjeldberg.

Svindlen er foregået fra 2004 til 2009 med det byggefirma, Peter Jensen havde i Hjørring. Dele af sagen er angiveligt blevet forældet.