LIGE NU:

Mand varetægtsfængslet for omfattende skattesvindel

En 50-årig mand fra Hjørring blev onsdag varetægtsfængslet i en uge. Han er tiltalt for at have begået skattesvindel for 8,5 millioner kroner.

Retten i Hjørring dannede onsdag rammen om et grundlovsforhør mod en 50-årig mand fra Hjørring, som er tiltalt for at have begået moms- og skattesvindel for 8,5 millioner kroner. Den tiltalte nægtede sig skyldig i de ni forhold, han er tiltalt for, men erkendte i retten, at han har været leder af nogle af de selskaber, som tiltalen omhandler.

Den 50-årige mand har siden november 2014 siddet fængslet i Thailand, hvor han tidligere er blevet dømt i to straffesager. Specialanklager David Schmidt Hvelplund, som fører sagen for Nordjyllands Politi, anmodede ved onsdagens grundlovsforhør om, at den 50-årige forbliver varetægtsfængslet indtil sagen mod ham begynder.

Den anmodning valgte dommeren at følge, oplyser Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

- Vi ville sikre, at han rent faktisk er til stede, når retssagen begynder. Derfor er vi tilfredse med, at retten har fuldt vores anmodning, siger specialanklager David Schmidt Hvelplund.

Den tiltalte mand skal foreløbig sidde varetægtsfængslet indtil 21. september, hvor retten igen vurderer, om fængslingen skal opretholdes. Sagen mod den 50-årige ventes ifølge specialanklageren at begynde ved Retten i Hjørring den 3. oktober.