LIGE NU:

Forsvarer om usædvanlig ishockey-tiltale: - Min klient ønsker at blive frifundet

Kristian Jensen skal frifindes, når den 23-årige ishockeyspiller fra Frederikshavn White Hawks sætter sig på anklagebænken ved Retten i Hjørring. Det mener ishockeyspillerens forsvarsadvokat.

Jens Christian Christensen fra advokatfirmaet HjulmandKaptain er forsvarer for Kristian Jensen, som af anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi netop er blev tiltalt for vold efter en kamp i Metal Ligaen mellem Frederikshavn White Hawks og Odense.

- Vores påstand er frifindelse. Vi mener ikke, at der er sket en overtrædelse af straffeloven, siger Jens Christian Christensen til Kanal Frederikshavn.

Han er af en overbevisning, at sagen er blevet afgjort, idet Dansk Ishockey Unions disciplinærudvalg allerede har idømt WH-spilleren karantæne i over to måneder - frem til 1. december. Kristian Jensen går dermed glip af 17 kampe.

- Min klient har fået den hårdeste straf i mands minde i dansk ishockey, og det har han taget til efterretning, udtaler Jens Christian Jensen.

Kristian Jensen tildelte Lucas Bjerre Rasmussen et slag i hovedet, da den unge fynbo lå på isen uden hjelm.

Ingen kommentarer

Det udløser ingen reaktion fra Danmarks Ishockey Union, at anklagemyndigheden rejser tiltale mod Frederikshavn White Hawks-spilleren.

Tiltalen lyder på vold efter straffelovens paragraf 244 og den kan - i yderste konsekvens - give tre års fængsel.

- Det har vi ingen kommentarer til, lyder det fra Henrik Bach Nielsen, der er formand for DIU og i øvrigt bor i Aalborg.

Han begrunder unionens tavshed med, at sagen verserer i det strafferetlige system hvor Dansk Ishockey Union ikke har en stemme, så man ønsker ikke at kommentere på sagen overhovedet.

Han siger dog, at sagen naturligvis er blevet drøftet i DIU - og at det er i forbindelse med disse drøftelser, man er kommet frem til, ikke at udtale sig om sagen.

Usædvanligt skridt

Fire dage efter kampen på isen blev Kristian Jensen, efter flere anmeldelser til politiet, sigtet for vold og 10. oktober kunne anklagemyndigheden så oplyse at sigtelsen var blevet forfremmet til en tiltale, så sagen nu skal prøves i retten.

Et ganske usædvanligt skridt at tage ifølge Lasse Lund Madsen, der er professor på Juridisk Institut ved Aarhus Universitet.

Ifølge ham kan der ende voldssager i massevis på politiets bord, hvis man nu skal til at gå væk fra den konservative fortolkning af hvor grænserne mellem sport og strafferet går - og hvor straf oftest håndteres internt i sporten.

80_percent

play Indlagte børn kreerer sig til drømmeferien med Kreaheltene

Havfrue i Asaa

play Forsker om plagiat af Den Lille Havfrue: Realistisk at arvinger kan få medhold

def_thumb,50_percent

play Kvinde varetægtsfængslet for drabsforsøg i Hirtshals

25_seconds

play Landmændene kan høste ekstra stort udbytte i år

80_percent

play Indlagte børn kreerer sig til drømmeferien med Kreaheltene

Havfrue i Asaa

play Forsker om plagiat af Den Lille Havfrue: Realistisk at arvinger kan få medhold

Til forsiden

Til forsiden