Foto: Henning Bagger, Scanpix

14-årigs flyfund går verden rundt

Udenlandske og internationale medier omtaler nu den fantastiske historie fra Birkelse.

Historien om 14-årige Daniel Rom Kristiansen, der på en mark ved familiegården i Birkelse gjorde et historisk fund i weekenden og fandt frem til en tysk Messerschmitt BF 109 fem meter under jorden, går nu det meste af kloden rundt.

Der Spiegel i Tyskland, BBC og Daily Mail i England samt amerikanske CNN er blot nogle af de medier, der nu omtaler Daniel Rom Kristiansen og hans fars historie om hvordan de fandt og udgravede det velbevarede flyvrag og de menneskelige rester af flyets pilot. 

Læs også Gårdejer og søn fandt flyvrag fra 2. verdenskrig

Flyfundet fik hele Danmarks opmærksomhed tirsdag, da den private udgravning udviklede sig til et anliggende for officielle myndigheder. Det var nemlig her fundet af et par flydele udviklede sig til at være fundet af en afdød pilot og ammunition fra det tyske flys maskingeværer. Politiet og Forsvarets Ammunitionstjeneste blev derefter tilkaldt, og straks efter fulgte den samlede danske presse.

Flydelene og pilotens ejendele er efter fundet blevet taget med af Norjyllands Historiske Museum, der skal undersøge dem nærmere. Her han man blandt andet kigget på velbevarede dokumenter i pilotens pung, der kan være med til at fastlægge hans identitet. Det samme kan retsmedicinsk institut i Aarhus, der har overtaget de menneskelige rester af piloten med henblik på identifikation.

Læs også Nedstyrtet pilot var ikke Bruno Krüger - men hvem var han så?