00:26

Aalborgs borgmester løb maraton med Stine Rex

Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen trak lørdag i løbeskoene og tog til Fårup Sommerland, hvor han støttede ultraløberen Stine Rex i sin kamp om 48 timers ultraløb. Selv snuppede han lige en maratondistance.

Det var en tilfreds borgmester, som TV2 Nords reporter fangede lige efter, han havde gennemført en maraton på ruten i Fårup Sommerland, hvor også ultraløberen Stine Rex siden fredag har løbet - og fortsat løber.

-Jeg er godt tilfreds, lyder det fra Thomas Kastrup-Larsen, der tilføjer, at hans tid på maratondistancen lyder på tre timer, 43 minutter og 51 sekunder.

Og dagens maraton betyder mere for borgmesteren end bare en god løbetid.

00:29 Luk video

- Det betyder noget for mig at kunne støtte DGI Huset, men i særlig grad at støtte Stine. Der findes kun en Stine - en der har så meget energi og vilje til at gøre noget for andre, og så sportsligt er hun helt enestående. Det at være med til at hjælpe hende, det vil jeg rigtigt gerne, siger Thomas Kastrup-Larsen.

00:10 Luk video

På sidelinjen havde borgmesteren sin 12 årige søn Aksel og Julie på 11 år, der er Thomas Kastrup-Larsens papdatter. 

Og de støttede ham hele vejen i Fårup Sommerland, hvor der løbes. 

- Vi hepper og siger bare kom så og giver ham noget vand og noget mad, lyder det fra de to.

Sønnen Aksel tilføjer, at han synes, hans far har fin fart på, og det går meget godt.

00:10

På sidelinjen havde borgmesteren sin 12 årige søn Aksel og Julie på 11 år, der er Thomas Kastrup-Larsens papdatter. 

Luk video

 

Stine Rex begyndte sin løbetur i Fårup Sommerland i regnvejr fredag, og vejret har det første døgn slet ikke vist sig fra den pæne side. Og det har taget hårdt på kræfterne.

- Det var et lortevejr for at sige det lige ud, og det var hårdt i går og i nat, lød det fra Stine Rex tidligere lørdag. 

Hun afslørede samtidig, at ambitionerne lørdag formiddag ikke længere er til at slå verdensrekorden for 48 timers løb.

Den officielle verdensrekord lyder på 397,103 km og er sat af japanske Sumie Inagaki.

 

Læs også Portræt: Stine Rex er ultraløberen over dem alle

Samler ind til DGI-Huset

Rekordforsøget er også et velgørenhedsløb, hvor Stine Rex samler penge til sin arbejdsplads, DGI-Huset i Aalborg, der som så mange andre steder er ramt hårdt økonomisk af coronakrisen.

- Det betyder meget for mig, at jeg ved at lave det her løb kan bidrage til at støtte DGI-Huset, som betyder så utroligt meget for rigtig mange mennesker. Jeg vil gøre alt for at bidrage til, at huset kommer godt ud på den anden side af corona-krisen, siger Stine Rex.

Stine Rex løber de 48 timer på en 2,2 km lang opmålt og godkendt rute i Fårup Sommerland, og undervejs får hun selskab i kortere og længere tid af andre løbeglade nordjyder - blandt andet Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen, som løber en maraton-distance med Stine Rex. Andre løber med i 24 timer.

Følg Stine Rex  på TV2 Nords hjemmeside og Facebookside - og følg med i om det er bliver en verdensrekord eller danmarksrekord, den nordjyske ultraløber kan hive hjem, når hendes 48 timers løb slutter søndag formiddag.

Læs også Så er der kage til Stine Rex fra "snakkehjørnet"