For meget krudt i røven i skolen: Nu runder Brian 25 år på TV2 Nord

En vaks lærer spottede Brian Borch Daugaards passion, nærmest før han selv gjorde det. Det førte til en lang karriere i tv-branchen.

Du har aldrig set ham på en tv-skærm. Til gengæld har han haft en finger med i spillet i meget af det, du har set på din tv-skærm de seneste 25 år. I hvert fald hvis du har set TV2 Nord.

Ledende producer Brian Borch Daugaard runder i disse dage et kvart århundrede som medarbejder på TV2 Nord.

Der er en snert af grim ælling og smuk svane over fortællingen om TV2 Nord-jubilaren. I skolen var der næppe nogen, der spåede knægten med den rastløse energi en stor fremtid. Han passede ikke ind i kasserne. Til gengæld var der en lærer, der spottede, at der var noget, den urolige elev brændte helt vildt for.

- Skolen havde et videokamera, og når jeg fik det i hænderne, skete der noget, fortæller Brian Borch Daugaard og fortsætter:

- Min lærer lagde ikke bare mærke til min interesse for kameraet, men gav mig også mulighed for at arbejde med det. Så tit, når de andre elever skulle noget andet, så fik jeg lov til at lege med kameraet. Det blev dybest set starten på det, jeg har lavet hele livet.

Headhuntet til Paris-opgave

Det var ikke bare levende billeder, der fascinerede den vestjyske knægt. Stillbilleder skød han også i stor stil og kom blandt andet til at levere til den lokale ugeavis i Esbjerg. Han fik 50 kroner pr. foto, der blev brugt, og det var en ganske glimrende forretning for den unge mand.

- En dag udpegede chefen på avisen et billede og spurgte: Hvem har taget det? Det var så et af mine billeder, og før jeg havde set mig om, blev jeg i en alder af 17 år sendt til Paris med en garvet journalist. Vi skulle ned til den legendariske modefotograf Gunnar Larsen i forbindelse med en Miss Vestjylland-konkurrence, fortæller Brian Borch Daugaard.

- Der stod lille Brian så i Gunnar Larsens mørkekammer og lavede billeder, han skulle se. Mine hænder rystede nærmest, tilføjer han med et grin.

Buskonflikt to pippet fra ham

JyskeVestkysten, som ejede ugeavisen, ville senere til at lave lokal-tv, og da Brian Borch Daugaard kunne lidt med foto og video, så blev det ham og to lydmænd, der blev sat i spidsen for den store tv-satsning.

- Det var sjovt. Vi havde ingen erfaring og skulle bygge noget op fra bunden. Det var slet ikke gået i dag, men det gjorde det dengang, og det blev min chance ind i tv-branchen uden nogensinde at have taget en uddannelse indenfor det, fortæller han.

Karrieren fortsatte senere med at lave tv for fagbevægelsen i Vestjylland, og det gik strygende, indtil den legendariske faglige konflikt blandt buschauffører – RiBus-konflikten – tog pippet fra ham. En konflikt, der varede i 268 dage.

- Hver dag skulle vi ud og stå og dække konflikten. Det var rædselsfuldt til sidst, og så så jeg tilfældigvis, at TV2 Bornholm søgte en medarbejder i fire måneder hen over sommeren, fortæller Brian Borch Daugaard, som fik jobbet.

Senere gik turen via TV Syd, før han 1. juni 1998 stemplede ind på TV2 Nord. Her har han gennem årene været en central medarbejder som fotograf og som producer. 

Han bærer i dag titlen som ledende producer og står som sådan i spidsen for TV2 Nords hold af producere, som blandt andet har ansvaret for den tekniske afvikling af de daglige nyhedsudsendelser.

Selv sidder Brian Borch Daugaard de her dage ikke på producer-pinden, når nyhederne kører over skærmen, men han er dybt invoveret i, hvordan nyhederne ser ud for den almindelige seer. Og så optræder han også selv som producer ved eksempelvis nogle af de helt store produktioner, som TV2 Nord laver. Det gælder blandt andet det årlige awardshow ”Årets Nordjyde”.

Én særlig ting har betydet alt

- Jeg har gennem årene haft mange forskellige funktioner i huset. Jeg har fået mange muligheder for at prøve nye ting, blandt andet var jeg den første til at arbejde med at promovere vores egne programmer og serier og den slags. Afvekslingen og mulighederne har gjort, at årene er fløjet afsted, og at jeg aldrig har tænkt på, at det var ensformigt, siger jubilaren.

Det er dog noget andet, der har gjort den allerstørste forskel i forhold til at gøre de 25 år til en fornøjelse.

- Det er kollegerne. Både fagligt og socialt har TV2 Nord gennem årene været et fantastisk sted at være, og det skyldes i meget høj grad de mange både dygtige og hyggelige mennesker, der arbejder her, siger Brian Borch Daugaard.


Seneste nyt

fra Nordjylland