Omstridt stutteriejer udskyder informationsmøde

På grund af manglende oversigter over chipnumre på de handlede heste, har Hans Helmgaard Kristiansen valgt at udskyde mødet.

For godt en uge siden ankom flere heste fra det omstridte Viegård Stutteri ved Viborg til Bratbjerggaard ved Brovst.

Hestene blev kørt fra den berygtede stutteriejer John Byrialsens tidligere stutteri Viegård, og det vakte stor opsigt, da det kom frem, at stutterikøberen er den tidligere erhvervsmand Hans Helmgaard Kristiansen. 

Det er tidligere meldt ud, at der den 5. april ville komme tid og sted for et informationsmøde vedrørende det nyetablerede hesteprojekt, men grundet manglende oversigter over chipnumre på de handlede heste, har Hans Helmgaard Kristiansen valgt at udskyde mødet, indtil han har det fulde overblik over hestene. 

Det var forventningen, at kuratellet lå inde med oversigter over chipnumrene på de heste, Hans Helmgaard Kristiansen har købt, men det har vist sig, at det ikke er tilfældet.

TV2 Nord har været i kontakt med direktøren for det nye foretagende. 

Hans Helmgaard Kristiansen forventer, at det vil tage to til tre uger, før han selv har indsamlet de oplysninger, og så vil han til den tid indkalde til informationsmøde om planerne for hestene på Bratbjerggaard og hestene i sin helhed. 

Indtil videre går flytningerne ifølge Hans Helmgaard Kristiansen godt, og der er, ifølge ham, stort fokus på hestenes velfærd. Han håber på forståelse for, at det tager tid at lave en god flytning og etablering af hestene, og er overordnet set glad for, hvordan de lokale har modtaget det nye hesteprojekt i Brovst.   


Seneste nyt

fra Nordjylland