LIGE NU:

Skaterbane: Byens frivillige bygger millionprojekt

Det er lykkedes en arbejdsgruppe i Tranum at få stablet et millionprojekt på benene - og samle pengene ind på bare et år.

En lille gruppe af borgerne i Tranum har det seneste år arbejdet for at lave en skaterbane midt i byen. Det arbejde ser ud til at betale sig, for pengene er samlet ind, og arbejdet er nu gået i gang.

En hel folk borgere af de i alt 423 indbyggere i byen har lørdag skovlet jord og sand, så en entreprenørvirksomhed på mandag kan komme i gang med at anlægge asfalt. De frivillige har  fjernet jord fra de 400 kvadratmeter og lavet sandpuder til det, der skal udgøre Tranums Skaterbane.

 

Idéen til skaterbanen kom for knap halvandet år siden. 

- Der var en kammerat, der ringede og sagde, han havde lovet sin datter at bygge en skaterbane. Så måtte vi jo sætte i gang med det, siger Peter Andersen, der er medlem af skaterbanens arbejdsgruppe. 

For blandt byens børn er det ikke længere kun fodbold, børnene bruger frikvarteret på.

- Det bunder lidt i, at alle børn i skolen kørte rundt på løbehjul, rulleskøjter og skateboard, og det kunne jo være sjovt for dem, hvis de havde mere end bare asfalt i skolegården at køre rundt på, fortæller han. 

 
 

- Vi bakker op og knokler på

Den nye skaterbane koster 1,5 millioner kroner, og ved fælles arbejde er det – og mere til – blevet samlet ind på et år.

- Det er fedt, at folk gider bakke op om, men det har vi ikke nogen problemer med her i Tranum. Vi hjælper altid. Når der er et eller andet, så bakker vi op om det og knokler på – så det er helt perfekt. 

Brugsen iTranum har næsten gratis lejet arealet ud til skaterbanen, og den betaler desuden for strøm og lys til banen.

- Det er sådan noget, man kan her i byen, siger han med et grin og tilføjer:

- Ja, det er en okay lejeaftale, men sådan skal det også være.

Skaterbanen, som forhåbentlig står klar i slutningen af året, er ikke bare til de børn, der er på skolen lige nu. Den er også til turister, og børn, der endnu ikke er kommet til byen. 

- Vi håber da, at det kan lokke nogen til byen, der vil bosætte sig. Vi har jo en fodboldbane, og det har altid været populært at spille fodbold, men nu er der også andre muligheder, siger Peter Andersen. 

Alle maskiner og arbejdskraft, som i weekenden bliver brugt på den nye skaterbane, er udelukkende på frivillig basis.