Seneste nyt:

Efter kritik: Erhvervsministeren vil have flere ugers sommerhusudlejning

Nu melder Erhvervsministeren selv om, at han ønsker flere ugers udlejning af danske sommerhuse, end Erhvervstyrelsen selv foreslog tidligere på året.

Erhvervsministeren, Simon Kollerup, vil have flere ugers sommerhusudlejning end Erhvervsstyrelsens forslag oprindeligt lød på.

Forslaget ville oprindeligt reducere antallet af uger et sommerhus kan udlejes i fra 41 uger til 35 uger om året.

Men forslaget har været i høring på Christiansborg siden september, og de politiske drøftelser i den forbindelse får nu Simon Kollerup, til at hælde mere til en endelig løsning tættere på de 41 uger end de 35. 

quote Det er et direkte dårligt forslag, der kan få negative konsekvenser for Nordjylland

Torsten Schack Pedersen, Medlem af Erhvervsudvalget, Venstre

- Aktivitet og omsætning i sommerhus-Danmark er vigtig, og derfor skal den nye grænse for sommerhusudlejning også være tættere på 41 uger end 35, som Erhvervsstyrelsen tidligere har anbefalet, siger Simon Kollerup i en pressemeddelse. 

Venstre: Et direkte dårligt forslag

Forslaget har fået stor kritik, særligt fra landdistrikstområder, hvor sommerhusturisme tilfører mange penge. Og det er også særligt kritikken fra disse områder, der har været med til at ændre sindelaget hos den socialdemokratiske erhvervsminister. 

Efter høringen står det klart, at et lavt ugeantal kan få for store konsekvenser for turismen ude i landdistrikterne, lyder det i pressemeddelelsen.

En af de mest kritiske røster overfor dette forslag har været fra Venstremanden Torsten Schack Pedersen.

- Dette forslag er gået i modsatte retning end vores lange arbejde for at udvide sommerhusudlejningssæsonen. Så det er et direkte dårligt forslag, der kan få negative konsekvenser for nordjyske sommerhuskommuner, siger han.

quote Vi ligger på et fornuftigt niveau nu

Torsten Schack Pedersen, Medlem af Erhvervsudvalget, Venstre

Forslag vil give ekstra udfordringer til lokalsamfund, mener kritiker

Da det vil være i den såkaldte skuldersæson (udlejning i tidligt forår eller sent efterår, red.), at reduktionen vil have en effekt, vil det ifølge Torsten Schack Pedersen gøre det sværere at drive den lokale købmand, bager eller anden butik udenfor højsæsonen. 

- Løsningen skal ikke være tættere på 41. Det skal bare ligge på 41, som det altid har gjort, siger han til TV2 Nord, og fortsætter:

- Vi ligger på et fornuftigt niveau nu, og det er der ingen grund til at ændre på.

Grænserne for sommerhusudlejning vil blive endeligt fastlagt i uge 43, når alle høringssvar er behandlet, meddeler Erhvervsstyrelsen i en pressemeddelelse.