LIGE NU:

Hærværk i Skagen: Politiet har videoovervågning nær ødelagt klit

Trods videoovervågning og stribe af afhøringer i sag om hærværk på fredet klit i Skagen, så er der endnu intet gennembrud i sagen.

Sagen om hærværk på en fredet klit ved Sønderstrand i Skagen er langt fra opklaret. Det oplyser Nordjyllands Politi, der har siden søndag aften har efterforsket intensivt i sagen. En sag, der vækker vrede blandt andet på ministergangen, idet miljøminister Lea Wermelin fra Socialdemokratiet er chokeret over, at sandet fra en fredet klit er blevet fjernet i løbet af weekenden. Hun kalder det en alvorlig sag, når man ødelægger unik dansk natur.

Det helt store spørgsmål er dog fortsat, hvem der er står bag hærværket.

- Vi er i færd med at undersøge om disse tekniske spor kan henføres til gerningen, forklarer vicepolitiinspektør og leder af efterforskningen, John Lamp Henriksen fra Nordjyllands Politi, som tilføjer, at politiet indtil videre ikke har opnået gennembrud i efterforskningen.

Dog har man indsnævret gerningstidspunktet til et døgn - mellem fredag den 25. oktober fra klokkken 9 til lørdag den 26. oktober kl. 9.

Derudover har politiet foretaget en række afhøringer af relevante personer i området – og afhøringer af disse personer pågår stadig.

Politiets efterforskere har endvidere sikret videoovervågning fra relevante steder i forhold til gerningsstedet, og man er fortsat i færd med at indsamle materiale til brug for den videre efterforskning.

Kommunen vil hurtigst muligt forsøge at retablere den ødelagte klit i Skagen

Fredet område

Gerningssstedet er i klitterne øst fra Øster Strandvej og øst for Vippefyret. Et areal på cirka 80 x 15 meter er jævnet med en maskine.

Det er et af de store udflugtsmål i Skagen, og området omkring Vippefyret er fredet. Derfor forarger det også de skagboere, TV2 Nord mødte umiddelbart efter hærværket var blevet opdaget og anmeldt.

- Jeg er født i Skagen, og jeg har aldrig set noget lignende. Jeg synes, det er så umoralsk, at det har ingen grænser, lød det fra Jan Larsen fra Skagen.

- At man tager en gummiged og fjerner det, jeg er dybt rystet, fortalte Simone Larsen fra Skagen.

Ukendte gerningsmænd har jævnet fredet klit med gummiged

Erstatningssag

Også byens borgmester er vred. Det er Frederikshavn Kommune, der har anmeldt sagen til politiet, og kommunen vil have rejst erstatningssag.

- Jeg er faktisk vred og indigneret, tror jeg, det hedder. Jeg synes, det er total mangel på respekt på vores alles ejendom og mangel på respekt for naturen, og jeg synes, det er hovedet under armen, at nogen kan finde på at begå sådan nogle ulovligheder, mener borgmester Birgit Hansen (Soc.Dem.).

Klitten skal nu reetableres, men det er ikke ligetil. Marehalmen, som holder på sandet, er blevet gravet fri, og det betyder, at klitterne skal genplantes. Det kommer til at tage tid, og derfor går der lang tid, før klitterne omkring Vippefyret ser normale ud igen.

Formanden for folketingets retsudvalg, Preben Bang Henriksen frygter, at gerningsmændene til klit-hærværk i Skagen har vurderet, at hærværket har kunnet betale sig på grund af udsigten til en mild straf, og derfor vil han nu have miljøministeren til at gå ind i sagen.

Efterlyser fortsat vidner

Politiet har i hele området foretaget et større efterforsknings-arbejde. Blandt andet er der fra de køretøjer, der har været på gerningsstedet, sikret en række tekniske spor.

- Vi har og efterlyser fortsat vidner, der måtte have set eller hørt noget i området. Har man informationer, så skal man straks kontakte politiet på telefon 114, understreger John Lamp Henriksen, der slutteligt oplyser, at politiet holder mulighederne åbne, hvilket betyder, at man efterforsker hele sagen bredt og i flere retninger.

Sagen efterforskes som en sag om overtrædelse af naturbeskyttelsesloven og straffelovens bestemmelser om hærværk.

 
def_thumb,50_percent

play Nordjyske fiskere må ikke fiske i norsk farvand: - Gælden bliver større for hver dag, der går

Fjord FSTR

Fra Filippinerne til Hirtshals: Snart begynder jomfrurejsen for ny katamaran

aalborg håndbold

Aalborg Håndbold taber topkamp på hjemmebane - men forbliver på andenplads i ligaen

155019160_3938959839460037_8925757446378534070_o

Fokus på ny fjordforbindelse: Stil spørgsmål til transportministeren

def_thumb,50_percent

play Nordjyske fiskere må ikke fiske i norsk farvand: - Gælden bliver større for hver dag, der går

Fjord FSTR

Fra Filippinerne til Hirtshals: Snart begynder jomfrurejsen for ny katamaran

aalborg håndbold

Aalborg Håndbold taber topkamp på hjemmebane - men forbliver på andenplads i ligaen

Til forsiden

Til forsiden