LIGE NU:

Erstatningskravet er stadig ikke afklaret i klitsagen: - Vi skal finde ud af, hvordan vi får skatteborgernes penge tilbage

For Frederikshavn Kommune er det sidste punktum i sagen om hærværket på de to klitter på Skagen Sønderstrand endnu ikke sat.

Dommen er afsagt i sagen om hærværket mod to klitter på Skagen Sønderstrand. Den aalborgensiske erhvervsmand Hans Andersen og en 39-årig entreprenør er blevet idømt 60 dages betinget fængsel og 80 timers samfundstjeneste, men en ting er stadig ikke afgjort.

Frederikshavn Kommune har nemlig reetableret de to klitter og betalt regningen, men ved Retten i Hjørring blev der fredag ikke taget stilling til, om de to dømte skal betale erstatning til kommunen for det arbejde, der er blevet lavet på klitterne.

quote - Det er ikke os, der har et problem her. Vi har ingen intention i at overdrive.

Birgit S. Hansen, Borgmester, Frederikshavn Kommune, Socialdemokratiet.

Regningen til kommunen lød på 447.000 kroner fra HedeDanmark, der har reetableret de to klitter. Undervejs i retssagen blev erstatningskravet dog nedskaleret til cirka 311.000 kroner, fordi der var reetableret et større areal, end der var rejst tiltale for.

Civilt søgsmål

Retten kunne ikke tage stilling til, om de to dømte skulle betale erstatningskravet på cirka 311.000, fordi retten ikke kunne vurdere, om tilbuddet var indhentet på baggrund af kommunens første estimat, der lød på, at der var fjernet omkring 3.000 kubikmeter sand.

- Det står bøjet i neon, at der er en klit, der skulle reetableres, det fik vi påbud på. Vi skal finde ud af, hvordan vi får skatteborgernes penge tilbage, siger Birgit S. Hansen (S), der er borgmester i Frederikshavn Kommune.

Både de to forsvarer og anklagemyndigheden har nu 14 dage til at finde ud af, om de vil anke dommen. Her kan erstatningskravet igen blive en del af sagen, men hvis den ikke bliver det, eller sagen ikke bliver anket, skal Frederikshavn Kommune finde ud af, om de vil lave civilt søgsmål.

- Bussemanden sidder ingenlunde på kommunen. Det er ikke os, der har et problem her. Vi har ingen intention i at overdrive, siger Birgit S. Hansen (S).

Skønt foruden

Det er Frederikshavn Kommune, der er lodsejere af området, hvor de to klitter blev ødelagt. Derfor er de også tilfredse med, at retten i dag fandt de to mænd skyldige.

- Det havde været skønt at være det foruden, men det er et godt signal, at man ikke ustraffet kan ødelægge et naturområde. Det slår domstolene fast, og det er ret kraftigt slået fast, siger Birgit S. Hansen (S).

def_thumb,50_percent

play Forsker i spionage: - Det er langt mere udbredt, end vi går og tror

Serenergy

play Russisk spion skal tre år i fængsel - og bliver udvist af Danmark

PH 100521 IN Restauratører mangler arbejdskraft Still

play Teststeder opsluger ung arbejdskraft: - Nogle restaurationer er desperate

20210510-143629-4-1920x1280we

play Fokus: Nordjysk uenighed om skrottede vacciner

def_thumb,50_percent

play Forsker i spionage: - Det er langt mere udbredt, end vi går og tror

Serenergy

play Russisk spion skal tre år i fængsel - og bliver udvist af Danmark

PH 100521 IN Restauratører mangler arbejdskraft Still

play Teststeder opsluger ung arbejdskraft: - Nogle restaurationer er desperate

Til forsiden

Til forsiden