LIGE NU:

Nordjylland knækker cancer: Butikker har samlet 100.000 kroner ind

Butikkerne i Aalborg og Nørresundby præsenterede fredag deres bidrag til Knæk Cancer-indsamlingen.

104.789,52 kroner.

Så mange penge har Aalborg City, Aalborg Storcenter, butikkerne i Kennedy Arkaden og butikkerne i Nørresundby samlet ind den seneste uge til Kræftens Bekæmpelse.

Uge 43 er nemlig Knæk Cancer-uge, hvor TV2 sammen med Kræftens Bekæmpelse sætter fokus på kræft og vigtigheden af at kunne forske endnu mere for at komme den til livs. Det har resulteret i en mangfoldighed af forskellige offentlige og private indsamlinger - således også i Nordjylland, hvor resultatet blev præsenteret fredag formiddag på Nytorv. 

Pengene er blandt andet kommet ind via Knæk Cancer-annoncer, oplyser Flemming Thingbak, direktør i Aalborg City.

- Butikkerne har i vores aviser kunnet købe Knæk Cancer-annoncer med logoet, som de har kunnet betale op til 5000 kroner alt efter størrelsen, hvor hele beløbet er gået til indsamlingen. Derudover har vi haft fire billedvægge oppe at stå rundt omkring i byen, hvor folk har kunnet tage en selfie med hashtagget Aalborgknækker og samtidig donere 20 kroner på Mobilepay, fortæller Flemming Thingbak.

Han glæder sig over, at de fire ellers konkurrerende erhvervsforeninger har valgt at gå sammen om at samle penge ind til det gode formål.

- Til daglig er vi jo konkurrenter, så det er simpelthen så dejligt at se, at vi kan stå sammen om at knække cancer og måske en dag få udryddet den forfærdelige sygdom. Og det er også et anderledes event for os, for det her handler jo ikke om at lokke kunder til enten Nørresundby, Aalborg eller City Syd, siger Flemming Thingbak.

At indsamlingen - trods de ellers meget runde beløb på enten 20 kroner til Mobilepay eller 500, 1000 eller 5000 kroner til annoner - er endt med et lidt knudret beløb som slutresultat, har Flemming Thingbak også en god forklaring på:

- Vi har også haft nogle indsamlingsbøsser til at stå rundt omkring i butikker, og her har vi altså fået doneret en 50 euro-seddel. Så det er den, der er skyld i, at vi ender på et beløb, der slutter med 52 øre, siger direktøren for Aalborg City.

Indsamlingen kulminerer med et stort show på TV2 lørdag aften, og Flemming Thingbak lover allerede nu, at Knæk Cancer vil fylde mere i gadebilledet næste år.

- I år har vi samlet ind i to uger, uge 42 og 43, men næste år giver vi den gas her i Aalborg City og samler ind i det meste af en måned, siger han.