De sidste forberedelser til den store valgdag er i gang

Det er dagen før dagen også i Hjallerup Kulturhus, hvor der bliver knoklet for at blive klar til tage imod vælgerne til kommunal- og regionrådsvalget i morgen.

Denne gang er det forbundet med ekstra opmærksomhed på sikkerheden, når der sættes valgbokse og borde op rundt omkring i landets kommuner. For med stigende coronasmitte gør det, at der skal tages nogle forholdsregler ud over det sædvanlige.

- Det har været lidt spændende, og vi havde selvfølgelig helst havde været det foruden, men det følger med. Vi har fået nogle gode anbefalinger fra Kommunernes Landsforening i forhold til, hvad vi kan gøre, siger Bo Kristensen, der er valgsekretær i Hjallerup.

Det handler blandt andet om, at der skal sættes skilte op, som opfordrer vælgerne til at holde afstand, ligesom der er mulighed for at spritte hænder af, så valgdagen kan forløbe så sikkert og sundhedsmæssigt forsvarligt som muligt.

FEM GODE RÅD PÅ VALGDAGEN:

• Hold afstand og vis hensyn til andre

• Host og nys i ærmet

• Brug håndsprit, når du går ind og ud af valgstedet

• Overvej at tage mundbind eller visir på, hvis du er i øget risiko

• Medbring din egen kuglepen eller blyant, hvis du er mere tryg ved det

Kilde: Sundhedsstyrelsen

Landets 98 kommuner, sundhedsmyndighederne og Indenrigs- og Boligministeriet har i fællesskab udarbejdet en stribe retningslinjer for valgstederne og anbefalinger til borgerne, der vil sikre de tryggest mulige rammer på valgdagen.

Indsatsen handler om at skabe ekstra tryghed for de borgere, der måtte være bekymrede for den aktuelle stigning i antallet af smittede med Covid-19.

Det er op til den enkelte kommune at vurdere, hvilke tiltag der er nødvendige, men overordnet handler det om at sikre god afstand mellem vælgerne, masser af håndsprit og masser af frisk luft.


Kommunalvalg

Ulla Vestergaard analyse wormslev

play Vil Ulla forsøge at vinde borgmesterstolen tilbage?

Arne boelt analyse wormslev

play Arne Boelts appetit på politik er intakt

ulla astman analyse wormslev

play Det vil ikke overraske, hvis Ulla stopper før tid

kaarsten nielsen analyse wormslev

play Karstens fire år som borgmester på Kattegat-øen går ind i historien

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland