Birthes værge meldte aldrig hendes ulykke til forsikring - nu bliver han meldt til politiet

Den professionelle værge meldte aldrig den alvorlige ulykke, Birthe Okholm kom ud for, til hendes forsikringsselskab.

En skæbnesvanger ulykke, som påførte Birthe Okholm en svær hjerneskade, blev aldrig meldt til hendes forsikringsselskab.

Det har Jette Okholm, som nu er værge for sin svigerinde Birthe Okholm, fundet ud af ved nøje at gennemgå Birthes sag.

Som TV2 Nord tidligere har fortalt, kom Birthe slemt til skade, da hun faldt ud af et vindue på bagtrappen til sin lejlighed i København.

Efterfølgende blev hun sendt til Aalborg helt uden indbo. Det meste havde den tidligere værge smidt væk - men til gengæld havde han solgt hendes sølvtøj og kongelige porcelæn uden at kunne fremlægge bilag på noget af det.

Nu viser det sig, at den tidligere værge har glemt at anmelde Birthes ulykke til hendes forsikringsselskab og det er ikke det eneste han har glemt.

- Jeg er simpelthen så forarget. Jeg har brugt utrolig meget tid på at rydde op efter den tidligere værge, og jeg er rystet over hans totale ligegyldighed overfor Birthe. Forleden kom der opkrævning fra Birthes forsikringsselskab, og der blev jeg opmærksom på, at hun havde en ulykkesforsikring.

Se indslaget her:

Kan nå det endnu

Jette Okholm tog straks kontakt til Birthes forsikringsselskab for at få styr på, om hendes alvorlige ulykke var blevet anmeldt. Det var den ikke. Heldigvis bliver en ulykke først forældet efter tre år, så Birthe kan stadig nå at få udbetalt en eventuel erstatning.

- Jeg kan ikke forstå, at Birthe har haft en professionel værge i halvandet år, som ikke har opdaget, at hun havde en ulykkesforsikring. Det burde da være noget af det første, man foretog sig, når hun kom så slemt til skade, siger Jette Okholm.

Men Jette Okholm har fundet flere eksempler på, at den tidligere værge har glemt eller overset opgaver, som han har fået betaling for at tage sig af. Ved en gennemgang af Birthes konto fremgår det, at Birthe i flere tilfælde har betalt dyre rykkergebyrer, fordi værgen har glemt at betale hendes regninger - netop det en værge skal tage sig af.

- Jeg har foreløbigt fundet fire rykkergebyrer på hver 250 kroner, som jeg nu har betalt fra Birthes konto. Han har fået 1000 kroner om måneden for at være værge for Birthe, og jeg synes ikke, han har lavet en pind. Det er synd for de menensker, der har ham som værge, siger Jette Okholm.

Politianmelder værge

Som TV2 Nord tidligere har fortalt, blev Birthe Okholm sendt på plejehjem i Aalborg helt uden ejendele. Værgen havde tømt hendes lejlighed og blandt andet solgt hendes sølvtøj uden at kunne fremlægge bilag.

Ingen af de to instanser, der skal kontrollere værgen, har tænkt sig at forfølge den sag.

- Min mand Flemming og jeg har overvejet det nøje og er nået frem til, at vi er nødt til at melde ham til politiet. Birthe har fortjent retfærdighed i den her sag, og det har hun ikke fået, siger Jette Okholm.

TV2 Nord har flere gange forsøgt at få et interview med den tidligere værge, men det har han afvist.


Kritik af værger

80_percent

play Mettes årelange kamp fortsætter: - nu vil tidligere minister hjælpe

Birthe Sandberg Okholm

play Birthes værge meldte aldrig hendes ulykke til forsikring - nu bliver han meldt til politiet

Birthe og Hans

play Efter historier om Birthe og Hans: Retsordfører forlanger revision af værgelov

25_seconds

play Faldt baglæns ud af vindue: Naboer triste over Birthes skæbne

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland