LIGE NU:

Efter lukning af lægevagter: Regionen vil i dialog med borgerne

Region Nordjylland inviterer nu officielt til borgermøder om lægevagten i Skagen, Brovst og Aars. Her kan borgerne høre nærmere om baggrunden for lukningen af lægevagterne.

Den nye lægevagtsaftale for Region Nordjylland er nu trådt i kraft.

Aftalen indebærer, at konsultationsstederne i Skagen, Brovst og Farsø er lukket pr. 1. marts 2020, og at lægevagten i Brønderslev ikke genåbnes.

Med den nye aftale vil det fortsat være muligt at møde fysisk op til en konsultation i Aalborg, Hjørring, Thisted, Hobro og Frederikshavn, ligesom der vil være mulighed for sygebesøg fra en kørende vagtlæge i alle egne af regionen.

På baggrund af den nye aftale inviterer Region Nordjylland til officielle borgermøder de tre steder, hvor lægevagten er lukket.

- Vi ønsker i regionens Akut- og Praksisudvalg, at indgå i en dialog efter de mange reaktioner, som er kommet fra mange interesserede borgere, og vi ser frem til at have en konstruktiv debat om blandt andet mulighederne for kompenserende tiltag i kølvandet på aftalen, siger Mogens Ove Madsen, der er formand for regionens Akut- og Praksisudvalg.

Der vil til borgermøderne også være en generel orientering om den nye lægevagtsaftale, ligesom de Praktiserende Lægers Organisation (PLO) vil deltage og fortælle om baggrunden set fra deres perspektiv.

Møderne finder sted på følger steder og tidspunkter:

Aars: Messecenter Vesthimmerland, mandag 9. marts klokken 19-21

Skagen: Skagen Kultur- og Fritidscenter, tirsdag 10. marts klokken 19-21

Brovst: Brovsthallen, onsdag 11. marts klokken 19-21