LIGE NU:

Alle elever er tilbage i skole på Læsø - men de drømmer om mere

Som et af de få steder i Danmark kunne Læsø mandag invitere alle sine skoleelever tilbage i skole.

6. klasserne var hurtige til at indtage boldbanen og 5. klasserne fandt hurtigt tilbage i deres vante legemønstre på Læsø Skole mandag, hvor alle skolens elever for første gange i flere måneder alle sammen var mødt ind på skolen til undervisning.

Som et af de få steder i Danmark kan alle skoleelever på Læsø nemlig vende tilbage i skole alle ugens dag, hvor det ellers i det meste af landet kun er 0. til 4. klasseeleverne, der har mulighed for det.

quote - Det er en glædens dag

Lone Broe Christiansen, Formand, Social- og sundhedsudvalget, Læsø Kommune, Venstre.

I sidste uge åbnede regeringen mere op for landet, der har været mere eller mindre lukket ned siden slutningen af december måned sidste år, og her kunne de fortælle, at skoler på ikke brofaste øer kunne åbne helt op fra i dag, mandag.

Så nu kan alle eleverne i landets mindste kommune altså vende tilbage til deres kammerater, lærere og klasselokaler.

- Det er gået supergodt. Det er en glædens dag, man har hørt børnene være glade, og det er fantastisk, siger Lone Broe Christiansen (V), der er formand for social- og sundhedsudvalget i Læsø Kommune og derudover har haft plads på første parket til gensynsglæden blandt eleverne gennem hendes job som lærer på Læsø Skole.

Tager godt i mod anbefaling om test

Selvom øen eneste skole nu altså er åbent helt op for alle elever, så kan de stadig ikke løbe frit omkring, som om coronavirus aldrig har været en del af deres hverdag. Eleverne skal stadig være adskilt i klassetrin, og udearealet på skolen er zoneinddelt, men det har hverken holdt glæden tilbage hos eleverne eller lærerne for den sags skyld.

- Jeg har set en masse lærere, der har glæder sig til at se sine elever igen. Eleverne finder hurtigt tilbage i deres gamle lege. De er tilbage i de rammer, hvor de har en kontekst i klasserne, og så har det været super at se hinanden igen for eleverne, siger Lone Broe Christiansen (V).

I to måneder har den kun været én enkelt smittet med coronavirus på Læsø, og i øjeblikket har øen ikke en eneste smittet med coronavirus, men alligevel slækker de ikke coronaforbehold på øen, hvor testcenteret åbner klokken 7.20, og alle de ældste elever bliver opfordret til at tage en test to gange om ugen.

- Vi har ikke hørt om nogen, der ikke har taget godt i mod, at man kan blive testet to gange om ugen. Hvis de kommer med bus og går over og bliver testet, så venter man på dem i klasserne, og alle forældre har givet tilladelse til at deres børn kan blive testet, siger Lone Broe Christiansen (V).

quote - Lad os åbne noget mere og lad os gå foran.

Lone Broe Christiansen, Formand, Social- og sundhedsudvalget, Læsø Kommune, Venstre.

Vil have åbnet mere

Selvom det er en glædens dag på Læsø, så håber udvalgsformanden på mere. De lave, og nærmest ikke eksisterende, smittetal på øen kalder på en yderligere genåbning af øen, mener hun. Faktisk håber hun, at den lille ø i Kattegat kan få samme status, som den noget større ø i Østersøen har nu, hvor flere liberale erhverv er åbnet.

- Jeg tror, godt at man kunne mere herovre, så vi var Nordjyllands Bornholm. Vi er i kontrol, så meget som man kan være. Vi synes godt, at vi kan administrere, at vi åbner mere. Vi har ingen smittet, så hvorfor skal frisørerne ikke have lov til at klippe? Lad os åbne noget mere og lad os gå foran, siger Lone Broe Christiansen (V).

Og faktisk er smitten lavere på Læsø lige nu i forhold til det mere åbne Bornholm. På Læsø har der de seneste syv dage været nul smittede, mens der på Bornholm har været 19 smittede.

60_percent

play Direktør om indbrud i firmabiler: - Jeg er skidetræt af det

Hans Andersen

Hans Andersen fastholder sin uskyld i sag om hærværk

ud ad døren disc golf thumb

play TV: Kom med ”Ud ad døren” til disc golf

Jægerhytten, Nibe Festival

Store festivaler kan ikke gennemføres som planlagt, siger ekspertgruppe

60_percent

play Direktør om indbrud i firmabiler: - Jeg er skidetræt af det

Hans Andersen

Hans Andersen fastholder sin uskyld i sag om hærværk

Til forsiden

Til forsiden