88-årige Ulla er roklubbens ældste medlem: - Alder er kun et nummer

I år kan Hobro Ro- og Kajakklub fejre deres 100 års jubilæum - og der er noget at fejre.

Frisk luft, god motion og godt selskab. 

Lige netop derfor elsker Ulla Demmers at ro i Hobro Ro- og Kajakklub. Og det er for hende ingen hindring, at hun er klubbens ældste roende medlem på 88 år. 

- Jeg siger altid, at alder er kun et nummer, og at man er så gammel, som man føler sig, siger hun. 

quote - Jeg ved jo godt, det ikke kan blive ved

Ulla Demmers, Hobro

Ulla Demmers har roet inrigger i klubben siden 2007. En inrigger er en båd, hvor de er tre eller fem, der ror sammen. Interessen for at ro fik hun, da hun i sine teenageår læste til sygeplejerske på Sjælland. 

- Der havde jeg en studiekammerat, der spurgte, om jeg ikke ville med ud, og det ville jeg gerne, siger Ulla Demmers og forklarer, at det dog kun blev til én sommer på vandet.

For efterfølgende boede Ulla Demmers i over 40 år i hele 25 forskellige lande som Holland, USA og Kenya. Både i forbindelse med hendes virke som sygeplejerske, men også fordi, hendes mand arbejdede for FN. 

- Jeg havde dog stadig lidt kontakt med vandet, da jeg har sejlet en del kano, siger Ulla Demmers.

100 års jubilæum

I 2006 flyttede hun dog permanent til Danmark, og slog sig ned i Hobro. Året efter startede hun igen med at ro inrigger i Hobro Ro- og Kajakklub. 

- Det var en god måde at komme til at lære folk at kende på, for jeg kom jo til en by, hvor jeg ikke kendte en sjæl, så her fik jeg et godt fællesskab, siger Ulla Demmers. 

I år kan Hobro Ro- og Kajakklub fejre deres 100 års jubilæum. Og fællesskabet er da også det, formanden fremhæver som klubbens gennemgående styrke. 

- Jeg tror, mange synes det nærmest er deres familie og fristed at komme herned, siger Klaus Berre, der er formand for klubben. 

Fejringen vil foregå lørdag den 25. marts med standerhejsning i klubbens lokaler.
Fejringen vil foregå lørdag den 25. marts med standerhejsning i klubbens lokaler.

Fejringen kommer da heller ikke til at gå ubemærket hen. Lørdag holder klubben deres årlige standerhejsning med besøg fra blandt andet Dansk Forening for Ro-sport, der i anledningen holder deres officielle standerhejsning sammen med klubben.

Fejringen kommer også ovenpå nogle hårde år med corona, hvor klubben mistede en del medlemmer. Men det seneste år har de haft en fremgang på 45 nye medlemmer. 

- Det er rigtig dejligt, og især havkajak vinder frem, siger Klaus Berre. 

Ulla roede 2572 kilometer

Dog har klubben måtte indse, at der skal forandring til, når man har været en klub i 100 år.

- Vi kunne godt henvende os til en mere yngre målgruppe, hvis vi fik et mere konkurrencepræget miljø, og derfor har vi snakket om at prøve at få roning ind som e-sport, hvor man kan ro mod roere i hele verden, siger Klaus Berre, som fortæller, at det bliver klubbens næste initiativ. 

Men selvom klubben endnu ikke er så konkurrencepræget, så har Ulla Demmers hvert år en konkurrence med sig selv. 

- Jeg troede ikke, jeg var konkurrencemenneske, men det må jeg erkende, at jeg er. Jeg vil slå min egen rekord hvert år, siger hun. 

quote - Jeg vil gerne fortsætte til jeg er 90.

Ulla Demmers, Hobro

I 2010 fik hun en sølvåre for 1000 km, og i 2013 blev det til en guldåre for 2000 km. Sidste år havde hun ved endt sæson roet 2572 kilometer. Én kliometer mere end året før. 

- Jeg ved jo godt, det ikke kan blive ved, men indtil videre har det faktisk været okay, jeg har ikke haft nogle problemer, siger hun og indrømmer, at der også var et væddemål på spil. 

- En af klubbens andre medlemmer troede ikke jeg kunne, men det kunne jeg, griner Ulla Demmers. 

Men selvom hun ikke har sat en udløbsdato på sin fritidsinteresse, tager hun et par år ad gangen. 

- Jeg vil ihvertfald gerne fortsætte, til jeg er 90 år, siger hun. 

Klubben fejrer jubilæet lørdag den 25. marts. 


Seneste nyt

fra Nordjylland