Seneste nyt:

Der er fortsat liv i spækhuggeren

Spækhuggeren, der siden torsdag har ligget på lavt vand ud for området ved Haslevgaarde Strand, er fortsat i live og i bevægelse.

Spækhuggeren ved Haslevgaarde Strand er i live men tilsyneladende desorienteret og slet ikke frisk. Sådan lyder vurderingen fra Per Christian Silleborg, der er havnefoged, Øster Hurup Havn.

Han har efter opfordring fra Naturstyrelsen her i formiddag været ude og prikke til spækhuggeren, hvorefter den rørte på sig, svømmede rundt i cirkler et par gange, hvorefter den drev eller svømmede syd på, fortæller Per Silleborg til TV2 Nord. Han fulgte spækhuggeren på afstand, indtil til den nåede område ud for Als, hvorefter han måtte vende om af hensyn til sin båds rækkevidde.

Seneste melding fra Per Silleborg, lørdag kort efter klokken 14, er, at spækhuggeren nu er ud for Als, og at den fortsat spræller og kan svømme.

Dagens hovedattraktion 

På kyststrækningen syd for Øster Hurup var mange folk lørdag mødt op for at få et glimt af dagens hovedattraktion. Spækhuggeren. 

- Vi er her for at se spækhuggeren selvfølgelig. Eller måske bare noget af den, siger Hans Jørgen Andersen.

Hans Jørgens Andersens kone, datter og barnebarn var i dag også med på dagens tur, hvor de håbede på at hele familien sammen kunne få en noget så sjælden oplevelse som at se en spækhugger i den danske natur.

- Vi har et barnebarn med, der drømmer om at blive dyrlæge, som også gerne vil se den, siger Jytte Andersen.

Både drømmen om at blive dyrlæge og om at se en spækhugger i virkeligheden lever i bedste velgående hos Hans Jørgen og Jytte Andersens barnebarn, og der var ingen tvivl om, hvad der var dagens største ønske.    

- Det er at se en spækhugger i levende live, som faktisk er fri og ikke bare sådan en udstoppet en, siger Rose Yvonne Carlsen. 

Foruden familien var der i den halve time, som TV2 Nord var til stede ved stranden neden for Bundes Bakker lige syd for Øster Hurup, flere end 50 mennesker, der på trods af vind og vejr spejdede ivrigt ud over Kattegat i håbet om at få et lille glimt af den sjældne gæst.

Se indslaget omkring