Foto: Mette Kristensen

Genbrug pifter Hadsund op

Projektet Urban Living omdanner genbrugsting til kunst og hyggelige byrum i Hadsunds gågade.

Ud for butikkerne i Hadsunds gågade finder man ikke blot stativer med, tøj, sko og legetøj. Her er også flyttet masser af blomster ind i gamle og ukurante krukker. Tilmed er der massevis af paller, der er omdannet til sofaer og bænke, så man kan tage et hvil under shoppeturen.

Det er alt sammen en del af projektet Urban Living, som fem af byens butiksejere fik ideen til for ganske få uger siden, og som altså nu er blevet en realitet.

- Vi tænkte, at der skulle ske noget, både for turister og de lokale. I en by som Hadsund er man nødt til at gøre noget en gang imellem for at overleve, siger Tina Weiss, som ejer stofforretningen Fingerbøl, og som er en af idékvinderne bag Urban Living.

Læs også Victor har muskelsvind, men må ikke få medicin: Nu vil Terndrup-borgere demonstrere

Både virksomheder og private har doneret alt fra stof, møbler, krukker og blomster til masser af hjælpende hænder.

- Folk har taget så godt imod det. De synes, det er fedt med noget nyt at kigge på, og de har været så søde til at deltage. De er kommet med alle mulige ting, og de er kommet med maling og værktøj, så vi kunne få det hele op at stå, fortæller Tina Weiss.

Der gik bare en uge fra idé til arbejdshandskerne blev trukket på, og derfor er det fortsat et projekt i udvikling. Tanken er, at man løbende vil skifte planter og møbler ud i takt med årstidernes skiften og i takt med, at de allerede gamle ting, bliver slidte af vejr, vind og brug. Dermed kan nye, brugte ting få et nyt liv i gågaden til gavn for turister, lokale og handlende.

01:40

VIDEO: Se nogle af de fine initiaver i gågaden i Hadsund. 

Luk video