Højhusbyggeri: Knap 3.000 borgere har protesteret

I dag afleverede en gruppe borgere underskrevne protester på borgmesterkontoret, fra hvad der svarer til en fjerdedel af Hobros befolkning.

Hver eneste underskrift tæller i kampen mod et højhusbyggeri i Hobro. I al fald hvis man spørger borgergruppen mod højhusbyggeriet.

- Nu skal jeg lige have de sidste otte med, siger Niels Fjeldberg, der er talsmand for borgergruppen Jernbanegade, inden han stopper dem ind i en stak på 250 underskrifter.

Det er nemlig, hvad han og andre fra gruppen er mødt op med mandag på borgmesterkontoret i Hobro.

Klochhuset 2023
Foto: Pia Egeberg / TV2 Nord

Knap 3.000 underskrifter i stakke à 250 styk.

- Vi vil gerne vise, at byen siger nej tak til et højhus på den placering.

Alle underskrifterne er en protest mod planerne om et 48 meter højhusbyggeri midt i Hobro. I alt repræsenterer underskrifterne, hvad der svarer til en fjerdedel af Hobros befolkning.

- Byen vil ikke det her. Jeg vil gerne se det byråd, som kan sige, at et stort flertal i Hobro by vil vil springe op og falde ned på, siger talsmanden.

Hvis planerne kommer igennem høringsfasen, bliver det nye Klochhus Hobros første højhusbyggeri.
Hvis planerne kommer igennem høringsfasen, bliver det nye Klochhus Hobros første højhusbyggeri.
Foto: Arkitekterne BJØRK og MAIGÅRD ApS

Det nye højhus skal erstatte den forfaldne bygning, der i dag står på adressen Jernbanegade 15A og 15B.

En bygning, som er i stor forfald, og hvor flere dele tidligere er blevet beskrevet som værende i stor fare for at styrte ned. 

Men det nye projekt huer ikke ligefrem borgergruppen, der 14. september valgte at vise, hvor højt et højhus, man vil bygge, ved at sende en ballon 48 meter op i luften.

- De får et hestearbejde med at gå det her igennem, siger Niels Fjeldberg, inden han smutter ind på borgmesterkontoret.

- Nu håber vi, at det giver lidt eko inden på borgmesterkontoret, så politikerne kan forstå, at vi ikke vil have det, siger talsmanden.

Det nuværende Klochhus har stået tomt i flere måneder og afventer, at Bent Dahl, der står bag de storstilede planer, gennemfører købet.
Det nuværende Klochhus har stået tomt i flere måneder og afventer, at Bent Dahl, der står bag de storstilede planer, gennemfører købet.
Foto: Pia Egeberg, TV2 Nord

Borgmester vil ikke være nabo

Inde på borgmesterkontoret kommer de sidste underskrifter ned  i bunken, og nu kan borgergruppen ikke gøre andet end at vente på den endelige beslutning.

- Nu er det ligesom at vente på juleaften, før spændingen bliver udløst, siger Niels Fjeldberg.

Borgmester i Mariagerfjord Kommune, Mogens Jespersen (V), har tidligere understreget overfor TV2 Nord, at han synes, højhusbyggeriet er positivt for byen. 

Omend han nok ville have det anderledes, hvis han var skulle bo ved siden af den 48 meter høje bygning.

- Det er et projekt, der er blevet snakket rigtig meget om. Jeg synes, det er positivt for byen og kommunen. Hobro er en lille storby, og der hører nogle ting med, når man gerne vil være det. Blandt andet højere huse.

- Om det er 15, 12 eller 10 etager, det er jeg ikke gået ind i endnu. Jeg synes bare, det er fantastisk, at der er en privat udbygger, der kommer her og vil lave sådan et projekt, har han tidligere sagt til TV2 Nord.


Seneste nyt

fra Nordjylland