Stor ballon sendt til vejrs i protest: - Vi synes, det er et brutalt projekt

For at demonstrere sendte borgergruppen til formiddag en heliumballon på intet mindre end 2,44 meter i diameter op i luften.

Hvor højt er 48 meter egentligt?

Det spørgsmål har flere borgere i Hobro stillet sig selv grundet planerne for et omdiskuteret byggeri. 

I dag kunne de så med egne øjne se, hvor højt det 15 etagers store lejlighedskompleks kommer til at blive, hvis planerne ellers realiseres.

Den store visualisering var ført ud i livet af en borgergruppe, der med næb og kløer arbejder for, at projektet skrinlægges.

De mener nemlig ikke, at den tidligere funkisbygning, Klochhuset, skal forvandles til et 48 meter højt byggeri.

- Vi synes, det er et brutalt projekt. Det er et voldsomt brud på de aftaler og forventninger, vi har til at være borger i byen, og til hvordan vores by skal se ud, siger Helle Mathiassen, der er medlem af borgergruppen.

Ballon sendt til vejrs

For at demonstrere sendte borgergruppen til formiddag en heliumballon på intet mindre end 2,44 meter i diameter op i luften. Med det simple formål at vise folk, hvor højt lejlighedskomplekset på Jernbanegade 15 vil blive i forhold til de eksisterende bygninger.

- Vi synes, det er et stort problem, at mere eller mindre alle i Hobro får et visuelt kig på dét, der vil blive et voldsomt dominerende højhus, siger Helle Mathiasen.

Den kolossale ballon bliver holdt fast af en flagline, som er spændt fast til en gittermast, og de forventer, at ballonen kommer til at hænge fem-syv dage i højderne.

Sagen om det omdiskuterede byggeri blev i dag diskuteret på et økonomiudvalgsmøde i Mariagerfjord Kommune. Her blev det besluttet, at sagen sendes i en otte uger lang offentlig høring.

Otte uger offentlig høring

Borgmester i kommunen, Mogens Jespersen (V), fortæller, at han givetvis ville have en anden mening om byggeriet, hvis han var nabo til det, men han fastslår, at han handler ud fra byens og kommunens interesser.

- Det er et projekt, der er blevet snakket rigtig meget om. Jeg synes, det er positivt for byen og kommunen. Hobro er en lille storby, og der hører nogle ting med, når man gerne vil være det. Blandt andet højere huse, siger han og tilføjer:

- Om det er 15, 12 eller 10 etager, det er jeg ikke gået ind i endnu. Jeg synes bare, det er fantastisk, at der er en privat udbygger, der kommer her og vil lave sådan et projekt.

Hele seancen i Hobro tiltrak i dag stor opmærksomhed fra folk i byen. Borgergruppen håber, at politikerne vil lave en borgerkonference efter høringsperioden, hvor de kan diskutere de fremtidige planer for Hobro midtby . Det er dog ikke noget, der umiddelbart ser ud til at være på bedding.

- Jeg ved ikke, hvad en borgerkonference er. Nu ser vi, hvad der kommer ind af klager i høringsperioden, og så kigger vi på det, siger Mogens Jespersen.Seneste nyt

fra Nordjylland