Sportschef i Hobro IK tror ikke, at disciplinærsag får nogen konsekvenser for SønderjyskE. Foto: Hobro IK

Jens Hammer Sørensen: Kun ret og rimeligt

Hobro IKs sportchef tror ikke, der kommer noget ud af en disciplinærsag mod SønderjyskE. - Men der er helt klart noget, der skal ses på, siger han.

Beskeden om, at Fodboldens Disciplinærinstans vil kigge SønderjyskE efter i sømmene, bliver modtaget med himmerlandsk rolig i Hobro IK. 

- Jeg tror ikke, der kommer til at ske noget. Men det er kun ret og rimeligt, at sagen bliver kigget på, siger sportschef Jens Hammer Sørensen. 

Jens Hjortskov, der er formand for Fodboldens Disciplinærinstans, siger således om sagen til tv2.dk:

- Vi har selvfølgelig kigget på afviklingen af kampen – især afslutningen på opgøret. Vi har selvfølgelig også noteret os, hvilke udtalelser, der er kommet fra SønderjyskEs side og på det grundlag, har vi her til aften besluttet at åbne en sag mod SønderjyskE. 

Læs også Fodboldens Disciplinærinstans åbner sag mod SønderjyskE

Hobro IKs sportsdirektør tror bare ikke på, at sagen kommer til at få nogle konsekvenser, uanset om SønderjyskE tabte bevidst og optrådte usportsligt eller ej. 

- Vi budgetterer med, at vi spiller næste kamp fra en syvendeplads. Der kommer ikke noget ud af sagen - selvom det er noget, der bør ses efter. Vi var klar over, at formatet åbnede for denne mulighed, men vi havde aldrig forestillet os, at noget dansk hold kunne finde på at spekulere i at tabe, siger Jens Hammer Sørensen. 

Systemet bør laves om

Sportschefen mener, at situationen bør Superligaklubberne til at ændre hele turneringsformatet, så en lignedende situation kan undgåes i fremtiden. 

- For min skyld kunne vi godt vende tilbage til 16 hold, hvor holdet med flest point efter 30 kampe er danske mestre. Alternativt - med 14 hold i Superligaen - så spiller holdene på pladserne 11-14 i en pulje om nedrykning, 7-10 om en plads i Europa, og de bedste om medaljerne, lyder det fra Jens Hammer Sørensen. 

I Sønderjylland bliver sagen ikke ligefrem modtaget med kyshånd. 

Hvordan forholder i jer til at der er blevet åbnet sag imod jer?

- Jamen vi skal til at forberede den redegørelse, de (Fodboldens Disciplinærinstans, red.) vil have fra os. At vi så er rimelig chokerede, rystede, sure og ved at sprænge i luften over det, det så en anden del af det. Men når det nu er det, de har valgt, så kommer vi til at svare på den, og så er det jo vores opgave at gøre, når det er det, der er valgt fra deres side af, siger Hans Jørgen Haysen til TV 2 SPORT.

Læs også SønderjyskE risikerer straf efter skandalespil

Hvad er næste skridt fra jeres side?

- Der er ikke så mange andre skridt, end at vi skal lave en redegørelse, og det jo et eller andet sted også det, vi har udtalt os om det sidste døgn - hvordan og hvorledes vi så kampen. Det er det de ønsker, og det er det, de får.

For tidligt at tale om konsekvenser

Formanden for Fodboldens Disciplinærinstans, Jens Hjortskov, siger til TV 2 SPORT, at sagen kun er i sin spæde begyndelse.

- Vi er slet ikke gået ind og vurderet sagen endnu. Det, der sker nu, er, at vi beder Sønderjyske om en redegørelse, som vi altid gør, når vi åbner en sag, fortæller han og understreger samtidig, at det er for tidligt at tale om mulige konsekvenser.

Det er uvist, hvornår der kommer en kendelse i sagen, men til TV 2 SPORT fortæller Jens Hjortskov, at han håber på en afklaring inden næste Superliga-runde.