LIGE NU:

Kommune undskylder: - Vi kommer til at larme tre weekender i træk

Når arbejdet med at opføre 24 nye lejligheder i Korsgade i Hobro begynder storebededag, vil det sandsynligvis medføre støjgener i weekenderne for beboere i området.

Normalt plejer byggerier at stå stille i weekenderne - men når Mariagerfjord Kommune på fredag, som er storebededag, tager hul på byggeriet af et nyt kompleks med 24 lejligheder i Korsgade 37, vil der næsten udelukkende blive arbejdet i weekenden.

I hvert fald det første stykke tid, hvor de 207 bærende pæle til lejlighedskomplekset i tre etager skal bankes 9-12 meter ned i jorden. 

- Det kommer sandsynligvis til at larme, når pælene bankes i jorden. Desværre kan arbejdet kun udføres i weekenden, fordi kommunens it-serverpark ligger lige ved siden af byggeriet. De mange servere kan nemlig ikke tåle de rystelser, der følger med arbejdet, siger natur- og miljøchef Jørgen Ussing.

Derfor vil arbejdet med at placere pælene foregå tre weekender i træk i ugerne 17, 18 og 19, fra fredag klokken 14 til søndag klokken 24.

De berørte i området vil i starten af næste uge modtage et brev, som forklarer forholdene nærmere, lover natur- og miljøchefen.

Kan ikke slukke serverne

Mariagerfjord Kommune og bygherren er kede af, at arbejdet kommer til at genere naboerne både dag og nat i tre weekender. Men der er desværre ingen vej udenom.

Mariagerfjord Kommunes to it-driftscentre i Hobro, i Korsgade og i Vestergade, understøtter hele kommunens drift lige fra skolerne og hjemmeplejen til administrationen. Derfor er det ikke muligt at lukke systemerne ned i hverdagene, oplyser kommunen.

- Det er for eksempel eksamenstid på skolerne, så vi kan ikke bare slukke for serverne i dagtimerne, som vi egentlig gerne ville. Derfor er vi tvunget til at lægge arbejdet i weekenderne, siger Jørgen Ussing fra kommunen.

Vil gå uden om konfirmation

Mariagerfjord Kommune, bygherre Jacob Grønlund samt entreprenør og underleverandør har i fællesskab vurderet, om arbejdet kan blive udført på anden og mindre støjende vis, men på grund af særligt bundforholdene i området, er det desværre ikke muligt. 

Udover støjgener vil der også være rystelser fra den såkaldte pæleramning, men her er huse og lejligheder i nærheden blevet fotograferet og undersøgt, og der forventes ikke skade på bygningerne. 

Til gengæld lover bygherre Jacob Grønlund, at han og hans folk vil gøre alt, hvad de kan, for at blive hurtigt færdige med opgaven. Han forsikrer endvidere beboerne om, at støjgenerne ikke vil blive så slemme i den tredje og sidste weekend.

Mariagerfjord Kommune og bygherre Jacob Grønlund er i gang med at undersøge, om der kan være ophold i arbejdet, når der er konfirmation i Hobro Kirke søndag 29. april klokken 10-12.

Når pælene er i jorden, fortsætter arbejdet med at fuldføre de 24 lejligheder, der er planlagt på Korsgade. Lejlighederne vil stå færdige i foråret 2019. 

Person reddet op

play Borger slog alarm: Mand reddet op af Limfjorden

PH 230421 SI Jomfru Ane gade dagen derpå Still

play Festen er tilbage i Jomfru Ane Gade: Værtshuse gør ekstra indsats for at overholde restriktioner

60_percent

play Øget behov for test: Alle testcentre skal have åbent hver dag

60_percent

play Nordjylland får ny naturnationalpark

Person reddet op

play Borger slog alarm: Mand reddet op af Limfjorden

PH 230421 SI Jomfru Ane gade dagen derpå Still

play Festen er tilbage i Jomfru Ane Gade: Værtshuse gør ekstra indsats for at overholde restriktioner

60_percent

play Øget behov for test: Alle testcentre skal have åbent hver dag

Til forsiden

Til forsiden