Seneste nyt:

Lokalpolitikere er forbeholdne overfor nye uddannelser i Sæby og Hadsund

Sæby og Hadsund er blandt de 15 byer, hvor regeringen foreslår at etablere ungdomsuddannelser. Men ikke alle er lige begejstrede.

Det er ikke andet end seks år siden, der blev lukket for at uddanne tømrere og lastvognsmekanikere i den slidte murstensbygning på tempovej i Hadsund. Men nu går det måske den anden vej.

For politikerne på Christiansborg er kommet med et forslag om at etablere ungdomsuddannelser i 15 danske byer med over 10.000 indbyggere, hvor der i forvejen ikke er en ungdomsuddannelse. På listen er både Hadsund og Sæby.

- Vi vil gerne løse to problemer med det her, det ene er, at der er noget byliv, der ikke er der, hvis ikke man har en ungdomsuddannelse, og det andet problem er, at der er for mange, der falder fra de steder, hvor man skal bevæge sig meget langt for at komme på en ungdomsuddannelse, siger Børne- og Undervisningsminister, Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

For seks år siden kunne man uddanne sig til mekaniker her i bygningen Tempovej i Hadsund, men så lukkede uddannelsen ned. Nu går de politiske vinde på Christiansborg den anden vej.
For seks år siden kunne man uddanne sig til mekaniker her i bygningen Tempovej i Hadsund, men så lukkede uddannelsen ned. Nu går de politiske vinde på Christiansborg den anden vej.
Foto: TV2 Nord

Borgmester er skeptisk

500 unge pendler ifølge regeringen fra Sæby til ungdomsuddannelse i en anden by. Men alligevel er Frederikshavn Kommune skeptiske overfor forslaget om ny ungdomsuddannelse i Sæby.

- Det er rigtig godt at lave uddannelsestilbud decentralt, men hvis det handler om det, vi kalder et almindeligt gymnasium, så vil det ikke være en god idé, siger Birgit S. Hansen, Borgmester i Frederikshavn Kommune.

I Mariagerfjord Kommune bliver forslaget også modtaget med blandede følelser – for nyligt har kommunen nemlig godkendt en strategi om at gøre Hobro til uddannelsesby i kommunen.

- Derfor tænker vi, at vi gerne vil inviteres af regeringen eller invitere regeringen til Mariagerfjord Kommune for at få en snak om, hvad er det vi har gjort, og hvordan kan vi gøre det bedre for hele kommunen, siger Edin Hajder (S), Formand for Udvalget for Arbejdsmarked og Uddannelse i Mariagerfjord Kommune.

Mere decentralisering

Regeringen vil med forslaget væk fra det de kalder megainstitutioner – men i de to nordjyske kommuner frygter de, at en ny, lille institution vil få det svært og gøre det svært for de eksisterende.

- Det, vi er bange for, er, at hvis vi spalter uddannelserne i flere byer, så er der ikke nok grundlag for, at vi har nok elever til den her uddannelse, siger Edin Hajder.

Og de samme toner lyder fra Birgit S. Hansen:

- Man skal lave det rigtige, så man ikke kommer til at spise nogle de uddannelsesinstitutioner, der er, men sikrer, at vi har noget på hylderne i vores kommune og i hele Danmark.

Skræddersyede løsninger

I Frederikshavn Kommune er håbet derimod at regeringen vil kigge på, hvad der passer til kommunen.

- Noget der ville passe som hånd i handske til vores område, det kunne være at lave de her klima-erhvervsuddannelser. Det kunne vi lave i Sæby, siger Birgit S. Hansen.

I Hadsund måtte byens erhvervsuddannelse lukke, fordi den ikke kunne tiltrække nok elever – alligevel vil Mariagerfjord Kommune gerne lytte til forslag fra regeringen om en ny uddannelsesinstitution i byen.

- Vi vil gerne se, hvad det er for nogle uddannelser, de tænker, der kunne være relevante, og det kan være noget helt andet, som vi ikke har set i vores analyse, siger Edin Hajder.

20090114-164549-6_36Mb

Tre mænd tiltalt for designer-indbrud i millionklassen

Bent Gade foran brandbil 43

play Morfars brandbil: Bent gør børn glade

Ældre og seniorråd webartikelfoto

Anette og Søren vil gøre en forskel for seniorerne

Lasse Ellegaard og Rikke Borup Christensen

play Spøgelsesprogram fik det til at slå gnister mellem Lasse og Rikke

20090114-164549-6_36Mb

Tre mænd tiltalt for designer-indbrud i millionklassen

Bent Gade foran brandbil 43

play Morfars brandbil: Bent gør børn glade

Til forsiden

Til forsiden