SENESTE NYT:

Nedlukning på mandag: Frisører udvider åbningstid

Frisører skal lukke deres saloner fra på mandag den 21. december. Det har fået flere til at vælge at udvide åbningstiderne de næste dage, så kunderne kan nå at blive klippet inden nedlukningen.

Telefonen kimer i Barbershoppen i Arden, hvor Karin Lund har været frisør i næsten 40 år. Hun har mange faste kunder, og flere af dem ringer torsdag for at ombooke deres frisørtid. Fra på mandag og frem til 3. januar skal Karin Lunds salon holde lukket, ligesom alle andre frisører i Danmark.

Derfor har Karin lund valgt at udvide sine åbningstider og gøre en undtagelse og holde åbent i weekenden, så hun kan nå de mange kunder, der ringer for at ombooke eller få en tid inden nedlukningen.

- Det er altid ærgerligt, når man lige synes, at nu går det godt igen. Der har været rigtig travlt her de sidste 14 dage, fordi folk gerne vil have håret ordnet inden jul, så man ville da gerne lige have haft det sidste med, siger frisør Karin Lund.

Tryg ved at gå til frisør

Torsdag er det blandt andet 84-årige Ingeborg Jellesen fra Astrup, der har taget plads i frisørstolen. Hun har fået en tid sammen med sin veninde, og de er glade for, at de lige når det, inden frisørerne skal lukke.

- Vi var blevet langhårede, så det skulle jo klares, og så var vi heldige, at vi har en tid i dag, for på mandag holder Karin lukket. Nu må vi se, hvordan julen kommer til at gå, for det er vigtigt, vi passer på, siger Ingeborg Jellesen.

Er du tryg ved at gå til frisør?

- Ja, det er jeg. Det skal nok gå, siger hun.

Mange kollegaer gør det

Landets storcentre lukkede i dag, torsdag, og på mandag skal blandt andet frisører og andre liberale erhverv lukke ned. Tandlæger og fysioterapeuter holder stadig åbent. 

Den 25. december skal alle butikker med undtagelse af apoteker og supermarkeder holde lukket. Restriktionerne gælder foreløbigt indtil 3. januar.

Nedlukningen sker, fordi smittetrykket nu er så højt i Danmark, at hele landet er på niveau fire i risikovurderingen. Det betyder blandt andet, at sygehusene begynder at være pressede. Men Karin Lund mener ikke, at det er problematisk, at hun holder ekstra åbent.

- Jeg tror, der er rigtig mange af mine kollegaer, der også gør det. Simpelthen for at få det sidste med og servicere kunderne. Det tror jeg, der er mange, der vælger at gøre, og så må man tage sine forholdsregler, siger Karin Lund.

Allan Olsen

play I 40 år har Allan Olsen fra ”Fresse” sunget om hverdagens dramaer

Søndagsvejr

Smuk og solrig lørdag venter

Lotte Andersen sygeplejerske 2

play Lotte siger snart stop som sygeplejerske: - Det er noget, der kører i baghovedet hele tiden

Brand Kongerslev

Brand på værelse i Kongerslev

Allan Olsen

play I 40 år har Allan Olsen fra ”Fresse” sunget om hverdagens dramaer

Søndagsvejr

Smuk og solrig lørdag venter

Lotte Andersen sygeplejerske 2

play Lotte siger snart stop som sygeplejerske: - Det er noget, der kører i baghovedet hele tiden

Til forsiden

Til forsiden