LIGE NU:

Nordjyde dømt i omfattende narkosag

Den 52-årige Ole Pedersen er idømt en dom på fem år for at have fungeret som kurér i landsdækkende sag om handel med flere hundrede kilo amfetamin.

Den 52-årig mand fra Hobro-egnen er en del af et større netværk, som politiets afdeling, Særlig Efterforskning Vest, har optrevlet - og som altså nu har ført til, at den nordjyske mand er blevet dømt fem års ubetinget fængsel for at agere som kurér i sagen, der omfatter handel med amfetamin i flere hundrede kilo-klassen.

Den nordjyske mand erkendte sig skyldig, og han blev da tilbage midt i juli også taget på fersk gerning, da han havde modtaget et kilo amfetamin på Lidl´s parkeringsplads i Odder, og efterfølgende taget det med hjem til Sdr. Onsild ved Hobro. Her fandt politiet den store mængde narko sammen med 124 gram hash samt 12.500 kroner i kontanter.

Mens den 52-årige har forklaret, at det hash, der blev fundet, var til eget forbrug, så har han erkendt, at det var planen at sælge amfetaminen videre.

Det ulovlige stof amfetamin anslås på gadeplan at have en værdi på mellem 600.000-750.000 kroner.

Højt placeret bagmænd

Den nu dømte nordjyde er da også en del af en større organiserede narkokriminalitet, en sag der blev optrevlet i sommer da politiet slog til med flere anholdelser rundt om i landet som resultat af en længerevarende efterforskning.

Dengang blev 14 personer anholdt. Anholdelserne fandt sted i Nørresundby, Vejle, Horsens, på Djursland, i Aarhus-området, og på Københavns Vestegn. Under ransagningerne blev der fundet både amfetamin og våben.

-  De anholdte er efter vores vurdering at betragte som andet led i distributionskæden ved at have aftaget amfetamin fra bagmændene for derefter at sælge det videre til andre, sagde politiinspektør for Særlig Efterforskning Vest, Carit Andersen i forbindelse med anholdelserne.

Første led i den organiserede kriminalitet i den konkrete sag mener politiet at være to mænd og en kvinde fra Odder-området. De tre blev i sommer ligeledes afsløret og fængslet, da en større politiaktion afslørede  flere hundrede kilo amfetamin.

- Det er vores vurdering, at der blandt de anholdte er flere højtplacerede bagmænd fra det organiserede, kriminelle miljø. De har været første led i distributionskæden og har forarbejdet amfetaminen, og sådanne personer er det vigtigt at vi får stillet til ansvar som led i bekæmpelsen af den organiserede narkokriminalitet, lød det fra efterforskningslederen.  

Den nu dømte 52-årige Ole Pedersen fra Hobro-egnen har erkendt sin rolle i den organiserede kriminalitet, og han har modtaget dommen på fem års fængsel. Han har siden anholdelsen den 14. juli været fængslet, og går ifølge anklager i sagen, Sine Cully, direkte i gang med afsoning af fængselsstraffen.