LIGE NU:

Nordjysk landmand dømt i retten: Skal betale rumænske medarbejdere erstatning

En svinebonde fra Hobro har uberettiget trukket to rumænske medarbejdere i løn. Det har retten slået fast.

En svinebonde fra Hobro er ved retten i Aalborg dømt til at betale to tidligere medarbejdere fra Rumænien en erstatning, fordi svinebonden uberettiget havde trukket de to medarbejdere op imod 5.000 kroner om måneden i løn. Det skriver Fagbladet 3F.

Det rumænske par kom til Danmark i 2016, hvor de begyndte at arbejde hos landmanden i Hobro. De to rumænere boede til leje hos arbejdsgiveren. 

Landmanden trak de to rumænere i løn blandt andet med den begrundelse, at de skulle betale for den diesel, som det lejede hus blev opvarmet med. Men af en lejekontrakt fremgår det, at varmeforbruget var inkluderet i huslejen. 

Samtidig havde landmanden trukket dem i løn, fordi de to rumænere skulle have lånt penge af landmanden til at forsørge et familiemedlem hjemme i Rumænien. Men det afviser de to rumænske medarbejdere, der i dag ikke længere er ansat hos svinebonden i Hobro. 

- Jeg har ingen kommentarer. Sagen er egentlig afsluttet fra min side. Vi valgte ikke at tage en sag i retten, siger landmanden til Fagbladet 3F, som har stævnet landmanden på vegne af de to rumænske medarbejdere.

Retten i Aalborg har dømt landmanden til at betale de to rumænere 12.450 kroner plus renter.