LIGE NU:

Nyt kultur-og rådhus måske på vej i Hobro

Det skal undersøges, hvordan Store Torv i Hobro kan danne rammen om et nyt fælles kulturelt og kommunalt kompleks, der skal løfte livet i gågaderne

Gågademiljøerne i de nordjyske provinsbyer er under pres, fordi en række butikker forsvinder.

- Der skal tilføres en indsprøjtning af noget andet end lige det at gå i butikker, siger direktør i  forvaltningen for teknik og miljø og kultur og fritid i Mariagerfjord Kommune, Torben Ladefoged. 

I Hobro har kommunen derfor planer om at hjælpe bylivet i midtbyen ved at samle dels en række kommunale funktioner og dels en række kulturelle tilbud, for at skabe liv i gaderne både om dagen og om aftenen. 

- Man vil se liv om dagen, hvor folk er på arbejde, hvor borgere skal mødes med de kommunale funktioner, og man vil se liv om aftenen, hvor foreninger måske bruger de samme lokaler til andre aktiviteter, lyder det fra Torben Ladefoged. 

Der er nu blevet bevilget penge til, at der kan laves en såkaldt forundersøgelse, hvor kommunen vil indhente forslag til, hvilken ting, der eventuelt kan samles på pladsen af kommunale og kulturelle elementer og hvordan det bedst kan gøres. 

- Nu skal vi lave en analyse - vi skal lave et udviklingsforløb og så vende tilbage til vores byråd med et oplæg til en beslutning, og så skal der findes nogen penge, og der skal træffes en beslutning om helt nøjagtigt, hvordan tingene skal se ud, siger Torben Ladefoged. 

Byrådet bliver efter planen præsenteret for resultatet af forundersøgelsen i begyndelse af næste år.