Tidligere drabschef reagerer på alvorlig sag: - Det ligner copycat-effekten

Tidligere drabschef reagerer på det bevidst væltede træ på Møldrupvej ved Arden.

Søndag aften fik Nordjyllands Politi en anmeldelse om et træ, der var væltet ind over kørebanen på en landevej tæt ved Arden.

En kvindelig bilist undgik at kollidere med træet, men det gjorde en modkørende bilist ikke. Der skete dog udelukkende materiel skade. 

Det er politiets klare overbevisning, at træet bevidst er fældet med en motorsav for at skabe fareforvoldelse for de passerende på vejen. 

Det er velkendt tidligere vicepolitiinspektør og drabschef i Københavns Politi enig i.

- Det er jo ikke et uheld, hvor man er ude og fælde flere træer til brænde eller andet. Det er for at frembringe en eller anden situation, som kan være potentielt farlig for andre, lyder det fra Jens Møller. 

Copycat-effekten? 

Det er ikke første gang inden for den seneste tid, at der er opmærksomhed på væltede træer i Danmark.

For et par uger siden afgik en 55-årig mand ved døden, da et bevidst fældet træ væltede ned over ham, mens han kom kørende i sin bil i Sorø.

Og måske har det inspireret andre. 

- Jeg tænker ikke, at der er nogen direkte sammenhæng, men det er helt klart en mulighed, at det er det, der hedder copycat-effekten (at andre har ladet sig inspirere af det, red.), forklarer den tidligere drabschef Jens Møller. 

- Det har fået meget omtale, og det er det, der måske kan få andre til at gøre noget tilsvarende i en eller anden fuldstændig latterlig kådhed eller andet. 

Jens Møller fortæller, at det er noget, der tidligere er set i forbindelse med bilbrande og stenkast fra motorvejsbroer, hvor det har bredt sig rundt i landet. 

Han advarer andre mod at lade sig inspirere. 

- Det er en farlig situation, og det er også alvorlige paragraffer, man overtræder. Det er ikke drengestreger, man skal virkelig tænke sig om, inden man gør sådan noget. Det synes jeg, at man skal advare meget stærkt imod, siger Jens Møller. 

- Man kan ødelægge resten af sit liv ved at få en alvorlig straf for sådan noget. 

Ud fra hans viden gør han det klart, at der ikke er noget, der taler for, at det er de samme gerningsmænd, der har slået til i Nordjylland, som slog til i Sorø, selvom de sigtede i den sag ikke blev varetægtsfængslet. 

Efterforskningsskridt 

Nordjyllands Politi har været ude at gøre det klart, at de ser det som en meget alvorlig hændelse, og at de er i fuld gang med efterforskningen.

De har blandt andet haft de dygtigste hunde på sagen, og de efterlyser samtidig en hvid Skoda Citigo, der skulle være set i området søndag aften. 

Der er også andre mulige efterforskningsskridt, som Jens Møller kommer ind på her. 

- Der er mange muligheder. Jeg vil tro, at man skærer en lille smule af træet, hvor det er fældet. Både på selve træet og på stubbene,  og så tager man det ind for at sporsikre det, før han nævner flere ting.

- Man kan finde ting med DNA på. Det kan være tyggegummi, cigaretskodder, det kan være efterladte øldåser, flakser eller noget andet gerningsmændene har tabt i området.

- Man kan søge efter det, der hedder sålaftryk, og hvor bilen har været, vil der også kunne søges efter dækaftryk. 

Han oplyser yderligere, at det er vigtigt for politiet at få sendt et signal ved at få nogen draget til ansvar og få nogen sigtet for disse gerninger. 


Seneste nyt

fra Nordjylland