Seneste nyt:

Ekskæreste forfulgt af drabssigtet i Mia-sagen

Den 36-årige mand, som er sigtet og varetægtsfængslet for drabet på 22-årige Mia Skadhauge Stevn, er tidligere dømt for flere kriminelle forhold. Nu fortæller en tidligere kæreste om år med forfølgelse og frygt.

I dag sover hun aldrig med vinduet på klem og går aldrig ud efter mørkets frembrud af frygt for, hvem der gemmer sig derude. For hun er bange, kvinden, der engang var kærester med den drabssigtede og varetægtsfængslede mand i sagen om Mia Skadhauge Stevn.

Af hensyn til kvindens sikkerhed optræder hun anonymt, men TV2 Nord kender kvindens identitet. 

Det hele startede med en profil på en datingside. Her mødte hun den nu drabssigtede mand, som heller ikke omtales med navn på grund af navneforbud i den igangværende sag, og de blev kærester. 

- I starten var han rigtig sød og omsorgsfuld og kærlig, fortæller ekskæresten.

quote Jeg vågner og kigger op, og så kan jeg se en mand med elefanthue på, der sidder og kigger ind ad vinduet.

Ekskæreste til den drabssigtede

GPS-sporing og kontrol af sms'er

Nyforelskelsen varede kort. For ifølge ekskæresten blev de gode sider hurtigt erstattet af kontrol og regler.

- Han begyndte at tage min telefon om natten for at sidde og læse mine sms'er og tjekke Facebook. Når jeg skulle køre nogen steder, skulle jeg køre med GPS'en tændt, for så kunne han se, hvor jeg var henne, og hvor jeg havde været, fortæller hun.

Hun fortæller også, at hun på grund af den kontrollerende adfærd afsluttede forholdet, som havde varet omkring et halvt år.

Begyndelsen på flere års forfølgelse

Bruddet var dog ikke sidste gang, kvinden fik sin ekskæreste at se. Efter hendes udsagn blev det starten på årelange forfølgelser.

- Han fulgte mig rundt, uanset hvor jeg var henne, fortæller kvinden.

Hun oplevede, at han kørte forbi hendes bopæl og holdt øje udenfor hjemmet. I mellem fem og seks år, stod forfølgelsen på, mener hun. Især én oplevelse sidder stadig i hende.

- En nat, hvor jeg lå og sov i min kælderlejlighed, begyndte min hund at knurre op mod vinduet. Jeg vågner og kigger op, og så kan jeg se en mand med elefanthue på, der sidder og kigger ind ad vinduet. Jeg var slet ikke i tvivl om, at det var ham. 

En overklippet bremseslange

Kvinden endte med at anmelde sin ekskæreste for stalking, men politiet kunne ikke gribe ind, fordi manden ikke havde gjort noget strafbart. Det ændrede sig dog i 2009, hvor en episode kunne have fået fatale følger.

- Min mor og jeg holder i min bil og skal køre ud af indkørslen. Det er min mor, der bakker ud, og da hun kommer ud på vejen, kan hun ikke bremse.

Mekanikeren og politiet konstaterede, at bilens bremseslange og -rør var klippet over. Værktøjet, der var brugt, blev fundet hos ekskæresten.

- Hans forklaring er, at jeg er brudt ind i hans lejlighed, stjålet tangen, er kørt hjem til mig selv og klippet bremserne, hvorefter jeg har placeret tangen i hans lejlighed igen, fortæller kvinden.

Den forklaring troede retten ikke på. Manden blev idømt 60 dages ubetinget fængsel, heri indgik også en gammel sag om blufærdighedskrænkelse mod en anden kvinde.

Da den drabssigtede blev dømt for at have klippet en bremseslange på ekskærestens bil, blev han DNA koblet sammen med en sag om blufærdighedskrænkelse fra 2005.
Da den drabssigtede blev dømt for at have klippet en bremseslange på ekskærestens bil, blev han DNA koblet sammen med en sag om blufærdighedskrænkelse fra 2005.

Har sat dybe spor

Selv efter dommen blev hun opsøgt af ekskæresten, fortæller kvinden. De seneste seks år, har hun ikke set noget til manden, men det har alligevel sat dybe spor.

Er du bange for ham i dag?

- Ja. Jeg kan ikke sove med vinduerne åbne eller gå ud når det er mørkt, for jeg er bange for, at han lige pludselig er der.