Seneste nyt:

Sille og Luna venter stadig på at må komme til køreprøve

I to måneder har landets køreskoler været lukket. Både kørelærere og elever venter utålmodigt på, at det igen bliver muligt at afholde teori- og køreprøver.

Hvis det ikke havde været for corona, så havde Sille Bruun Thomsen og Luna Lund Fredholm nok måttet køre rundt i bil. Nu må de i stedet nøjes med at gå eller cykle lidt endnu.

Gymnasieveninderne fra Nykøbing Mors skulle begge have været til deres afsluttende køreprøve lige før jul sidste år, men det fik den gennemgribende nedlukning af samfundet i midten af december sat en stopper for.

Nu venter de på, at coronarestriktionerne tillader, at de kan komme til den længe ventede køreprøve.

- Det er virkelig frustrerende. Jeg går bare og venter på at få en dato, siger Sille Bruun Thomsen.

- Det er bestemt ikke rart, fordi man ikke ved, hvornår man skal op og tage det igen, supplerer veninden Luna Lund Fredholm.

I to lange måneder har veninderne ventet på at få at vide, hvornår de kan få taget deres kørekort. I de to måneder har de heller ikke haft mulighed for at holde kørefærdighederne ved lige, og det bekymrer.

- Jeg er meget nervøs for, hvor hurtigt jeg kommer ind i rytmen igen, og om jeg stadig kan huske, hvad man gør, siger Sille Bruun Thomsen.

Pres på køreskolerne

Så snart samfundet åbner igen, vil der være lange køer til at få taget kørekort. Det forudser pigernes kørelærer i Nykøbing. Han har i øjeblikket 80 elever, der står på ventelisten til at aflægge køreprøver.

- Vi har jo en pukkel, vi skubber foran os. Det gør, at der bliver meget, meget travlt fremadrettet, siger Keld Kortegaard, der driver Kelds Køreskole i Nykøbing Mors.

Han peger på, at nogle af hans elever er særligt pressede over ikke at kunne få taget kørekort. Det gælder især håndværkere, der har brug for et kørekort til bil eller trailer for at kunne udføre deres arbejde. Derfor er det også erhvervskunderne, som hans køreskole kommer til at prioritere, når der igen er grønt lys for at afholde prøver.

- De bliver de allerførste, der kommer i gang, og derefter starter vi op med dem, der står på venteliste, og satser på at gøre dem færdige i løbet af den første måned, siger kørerlærer Keld Kortegaard.

Kørelærerformand: Mange i kø

Der venter landets kørelærere en stor opgave, når køreskolerne på et tidspunkt må åbne igen efter to måneders nedlukning.

Kø kan derfor ikke undgås helt, fastslår formanden for Dansk Kørelærer-Union i Nordvestjylland.

- Vi har kun 24 timer i døgnet. Vi kan kun sidde i en skolebil ad gangen, og der er ikke flere kørelærere, end der er, og der bliver ikke uddannet flere lige her og nu til at tage sig af den her pukkel, forklarer formand Søren Mark.

Det er træls at skulle vente flere måneder på sit kørekort, medgiver han. Men han håber, at det kommer til at gå så hurtigt som muligt med at få afholdt de mange tusinde prøver, der er på ventelisten.


Ruth og Hans Jørgen

Varmeregning æder hele Ruth og Hans Jørgens folkepension

20060901-193459-4-3459x2310ma

Røde Kors efterlyser varmt tøj til vinteren - Vi kommer til at skuffe mange

ankomst-passagerer-aalborg-lufthavn__3760x2507_

Danmarks bedste lufthavn ligger i Aalborg

20220428-150213-L-5626x3751ma

play Russiske skibe tæt på Nordjylland: - De kan ligge der uden at skulle spørge om lov

Til forsiden

Til forsiden