Seneste nyt:

20 millioner kroner skal skaffe flere hænder til nordjyske hospitaler

Det store pres på de nordjyske hospitaler skal forbedres, og det skal en stor sum regionale penge hjælpe med.

Region Nordjyllands budgetforlig for 2022 gav 20 millioner kroner til forbedrende indsatser på nordjyske hospitaler. Og nu er det besluttet, hvad den store sum penge skal gå til.

Afhjælpe det akutte kapacitetspres og styrke arbejdsmiljøet er nogle af de ting, pengene skal gå til. 

De 20 millioner kroner er blevet fordelt ud på hospitalerne i Nordjylland. Aalborg Universitetshospital er det sted, der får flest.

Akutmodtagelsen i fokus

Aalborg Universitetshospital kan se frem til 14,6 millioner kroner. 

Det markant øgede antal akutte henvendelser i Akutmodtagelsen og væksten i akutte indlæggelser har resulteret i, at hospitalet skal bruge pengene på konkrete initiativer indenfor netop akut- og intensivområdet.

Blandt andet skal der ansættes to bioanalytikere. Det skal ske for at forbedre flowet for patienterne i Akutmodtagelsen, da ventetiden på bioanalytikere ofte har konsekvenser for patienternes videre proces.

Men det er ikke det eneste initiativ, hospitalet igangsætter. 

I forbindelse med covid19 smittestigningen blev der etableret otte ekstra senge i Akutmodtagelsen og 11 ekstra observationssenge. Alle senge bliver stående i hele 2022, mens der kommer yderligere tre ekstra senge til intensivområdet. 

Mangel på hænder

Flere patienter kræver flere ansatte. Derfor er det også besluttet, at nogle af pengene skal bruges på personale. 

Aalborg Universitetshospital vil derfor bruge en del af beløbet på at skaffe nye medarbejdere, men samtidig også sikre at de ældre og erfarne medarbejdere fastholdes. 

Arbejdet med at fastholde og ansætte medarbejdere er også et af initiativerne på Regionshospital Nordjylland. De fik tildelt 3,1 million kroner, som de blandt andet vil bruge på at lette arbejdspresset for medarbejderne. Det skal ske ved at ansætte flere i Akutafdelingen, det medicinske område og Børneafdelingen. 

quote Vinterpakken kan være med til at få vores sygehuse godt igennem en ekstra svær tid med mange udskudte behandlinger, og hvor vi har flere akutte patienter end normalt samtidig med, at vi også har flere coronapatienter.

Ulla Astman, Regionsrådsformand

Også i Psykiatrien skal pengene bruges på flere hænder. De fik 2,3 millioner fra budgetaftalen, som skal målrettes tre nye speciallægestillinger, der skal være med til at forbedre Børne- og Ungdomspsykiatrien. 

Regionsrådsformand Ulla Astman er glad for, at der nu er indkredset gode initiativer, der skal skabe positiv udvikling de steder, hvor presset er størst på de nordjyske hospitaler.

- Vinterpakken kan være med til at få vores sygehuse godt igennem en ekstra svær tid med mange udskudte behandlinger, og hvor vi har flere akutte patienter end normalt samtidig med, at vi også har flere coronapatienter, siger regionsrådsformand Ulla Astman.

40_percent

play Svenske havvindmøller skaber bekymring for udsigten i Skagen

Media Drop 240122 447 viaa

gallery Vellykket nedbrydning af boreplatform: - Det er en meget stor dag for os

Mikkel Hansen - partner-artikel

- Verden har ikke været helt den samme, efter vi skrev under med Mikkel Hansen

Ishockeypige 1

play Nordjyske ishockeypiger til Vinter-OL i Beijing

40_percent

play Svenske havvindmøller skaber bekymring for udsigten i Skagen

Media Drop 240122 447 viaa

gallery Vellykket nedbrydning af boreplatform: - Det er en meget stor dag for os

Til forsiden

Til forsiden