30.000 blev nævnt bunkevis af gange: Men AaB-boss tror ikke på at kunne fylde storstadion

Der er store planer for fremtidens idrætsliv i Aalborg. Men er det overhovedet muligt at fylde et stadion med 30.000? Det mener bestyrelsesformand ikke.

Den opsigtsvækkende udmelding fra bestyrelsesformand i AaB Niels David Nielsen

Og den kom kort efter det pressemøde, hvor idemændene bag et nyt stadion og multihal i Aalborg, løftede sløret for deres planer.

- Vi har været med i den her vision, som er nogle tanker og drømme, vi har for fremtiden. Og vi har ikke på noget tidspunkt diskuteret, hvor mange pladser, der skal være på det stadion, siger Niels David Nielsen.

Som det er i dag, er der plads til godt 13.000 tilskuere på Aalborg Portland Park. 

Og det er altså usædvanligt, at stadion er stopfyldt, når de bolchestribede løber på banen.

Og derfor kan det måske undre, at det nye stadion håber at fylde 30.000 pladser. Men det har sin helt klare årsag.

- DBU er en anden aktør i det her, og DBU har kommet med nogle forslag til stadionstørrelser, fordi de gerne kunne tænke sig at afholde nogle internationale turneringer i Danmark, og det er derfor de 30.000 kommer frem, siger bestyrelsesformanden. 

- Vi har ikke gjort vores ønsker klar endnu. Vi synes det er vigtigt, at vi begynder at skyde dele af et stadionprojekt ned med at lave nogle begræsninger, som ikke er nødvendige på forhånd.

Uklar økonomi

Er de med til at presse for et stadion som er lidt større, end det I har i dag?

- Jeg synes ikke, man kan sige, de presser på, men Jesper Møller (DBU-formand, red.) har givet til kende, at de har nogle ambitioner om at afvikle nogle internationale turneringer, og hvis det kan komme til at hænge sammen med at vi i Aalborg kunne få et stadion, jamen så synes han det vil være fint. 

Mens de hos AGF har givet 100 millioner til byggeriet af et nyt stadion i Aarhus, regner AaB ikke med at skulle have penge op af lommen.

Der er også økonomi i det her. Skal AaB have penge op af lommen?

- Nej.

Ikke på noget tidspunkt?

- Det er ikke planen. Vi har ikke diskuteret økonomien i projektet, udover at vi har forudsat, at den her økonomi kommer til at hænge sammen ved at sælge byggeretter. 

Tror du på, at projektet bliver til noget?

- Jeg tror på, at vigtige dele af det her projekt bliver til noget henover tid. 

Og hvad er den vigtige del, synes du?

- Det vigtige er, at vi får løftet Aalborg på idræts- og kulturområdet op på et niveau, hvor vi kan være hovedstad i den her region, slutter 


Seneste nyt

fra Nordjylland