Den markante Dansk Folkeparti-politiker Kim Christiansen fra Mariager blev ad to omgange truet i april 2019. Foto: Johnni Isaksen

60-årig mand dømt: Truede kendt DF-politiker fra Mariager med bål og brand

En 60-årig mand er dømt for at have fremsat trusler mod daværende folketingspolitiker Kim Christiansen.

En 60-årig mand er tirsdag ved Retten i Aalborg blevet idømt 30 dages betinget fængsel for ad to omgange at have fremsat trusler mod Restaurant A'porta i Mariager, der ejes af daværende folketingsmedlem Kim Christiansen.

Truslerne mod den markante politiker fra Dansk Folkeparti og hans restaurant blev fremsat 26. april 2019.

- I det første tilfælde ringede den nu dømte kort før middag til Kim Christiansen, og sagde: "At der sker snart noget alvorligt på din luksus-bodega. Hvis jeg var dig, ville jeg ringe til politiet," forklarer anklager ved Nordjyllands Politi, Kim K. Kristensen.

Læs også 59-årig anholdt for trusler mod Kim Christiansen og hans restaurant

Og den 60-årige mand fulgte op med yderligere trusler senere på dagen.

- Sidst på eftermiddagen ringede han til Nordjyllands Politi, og igen med henvisning til A'porta i Mariager sagde han: "Jeg er overbevist om, at der snart sker noget alvorligt - bål og brand - på en luksus-bodega i Mariager. Gør noget, for restauratøren har ikke tænkt sig at gøre noget," siger Kim K. Kristensen.

Vred over politikers brug af trafikalarm

Den 60-årige mand forklarede i dag i Retten i Aalborg, at baggrunden for truslerne var, at han havde hørt en sekvens i medierne, hvor Kim Christiansen fortalte, at han havde en trafikalarm i bilen, der kunne vise, hvor politiet holdt fartkontrol.

- Det følte den 60-årige var amoralsk, når Kim Christiansen var trafikpolitisk ordfører, så det gjorde den nu dømte gal. Og formålet med truslerne mod restauranten var, at kundegrundlaget ville forsvinde, hvis politiet kom til stede, og at Kim Christiansen derved ville miste omsætning, siger Kim K. Kristensen.

Den nu 60-årige modtog dommen.