LIGE NU:

Afstemning om rigsretssag og ambulancedrift: Nordjysk politiker stemte to gange på en time

Folketings- og regionsrådsmedlem Per Larsen (K) deltog tirsdag eftermiddag næsten samtidig i afstemninger i Folketinget og i regionsrådet. Ikke noget problem, siger han.

Tirsdag blev der i den politiske verden truffet to væsentlige beslutninger. 

I Folketinget vedtog et stort flertal at rejse rigsretssag mod fhv. minister Inger Støjberg (V) fra Hadsund. Næsten samtidig besluttede et flertal i det nordjyske regionsråd at droppe Falck som leverandør af ambulancekørsel fra 2022. 

Og i begge afstemninger deltog den 55-årige konservative politiker Per Larsen fra Hjørring.

quote - Det var en lidt hektisk dag.

Per Larsen, Konservative

Det lod sig udelukkende gøre, fordi regionsrådets lukkede møde var et virtuelt møde, hvor hver enkelt politiker sad bag sin computer.

Per Larsen er både folketingsmedlem og regionsrådsmedlem - og i sidstnævnte forbindelse formand for den konservative gruppe.

En lidt hektisk dag

Da det lukkede, virtuelle regionsrådsmøde begyndte tirsdag klokken 16, sad Per Larsen på sit kontor på Christiansborg og fulgte med i debatten. 

Mellem klokken 16.21 og 16.35 blev der i folketingssalen stemt om rigsretssagen. Det foregik i tre hold på grund af corona, og Per Larsen var på det midterste hold. Der var afsat fem minutter til hvert hold, hvor man stemte og igen forlod folketingssalen. 

Per Larsen forlod i dette tidsrum regionsrådsmødet, gik i folketingssalen, trykkede på den grønne knap og vendte så tilbage til sit kontor - og regionsrådsmødet.

Her foregik afstemningen lidt efter klokken 17, og det var Per Larsen, der på den konservative gruppes vegne oplyste, hvordan gruppen stemte.

- Det var en lidt hektisk dag, erkender Per Larsen dagen derpå.

- Jeg havde mødet i regionsrådet på min iPad og lyden i AirPods. Det var derfor muligt for mig at gå fra mit kontor og ned i salen for at stemme, mens jeg fortsat lyttede til, hvad kollegerne i regionsrådet sagde.

Afstemning på et oplyst grundlag

Nordjyden bedyrer, at han derfor begge steder stemte på et oplyst grundlag. 

Debatten for og imod rigsretssagen sluttede kort før klokken 16, og i øvrigt var spørgsmålet forinden drøftet grundigt i folketingsgruppen. 

Så at stemme i to fora næsten samtidig var, takket været de tekniske muligheder, som coronaen tvinger også folkevalgte til at bruge, "slet ikke noget problem", siger Per Larsen.

Sådan stemte de nordjyske folketingsmedlemmer vedr. rigsretssag