Faarup Sommerland har fået forøget kassekreditten, fordi de er tvunget til at holde lukket. Foto: Hans-Christian Lauritzen

Alle ansatte i erhversafdelingen i Nordjyske Bank i Nørresundby er på arbejde i disse tider. Foto: Hans-Christian Lauritzen

Erhvervsdirektør i Nordjyske Bank Henrik Aaen. Foto: Hans-Christian Lauritzen

1 af 3

Alle mand til kasserne: Nordjyske banker har travlt med hjælpe virksomheder

Nordjyske banker har travlt med at hjælpe virksomheder med likviditetsproblemer

Nogen af dem, der har rigtig travlt under coronakrisen er erhvervsafdelingerne i de nordjyske banker. Her bliver der mange steder arbejdet på højtryk for at holde så mange virksomheder som muligt i gang. Det største problem er mangel på penge, eller på banksprog mangel på likviditet. Lige nu har Nordjyske Bank alle ansatte i erhvervsafdelingen i hovedkontoret i Nørresundby på arbejde.

- Vi sidder lidt rundt omkring i huset for at få smittetrykket mindsket, men vi er alle sammen i gang, forklarer erhvervsdirektør Henrik Aaen.

Læs også Rapport giver håb: Nu tør Aalborg Zoo tro på genåbning snart

Siden Coronakrisen startede har banken haft travlt med at hjælpe deres erhvervskunder. Den primære opgave at skaffe likviditet nok, så virksomhederne ikke går konkurs. Redskaberne er regeringens hjælpepakker og en større kassekredit.

- For mange virksomheder har det været en brat opbremsning, hvor tingene stoppede op fra den ene dag til den anden. Det vi har gjort, det er at gå individuelt til vores kunder, og taget hurtig kontakt til dem for at få en dialog om, hvordan ser det ud for netop deres virksomhed, siger Henrik Aaen til TV2 Nord.

Økonomi i frit fald

En af de erhvervskunder, der har brug for likviditet lige nu er Faarup Sommerland. Forlystelsesparken har, som så mange andre været lukket, selv om parken burde være fuld af betalende gæster.

- Det betyder, at kassekreditten her op til sæsonstart, den bliver forøget og i den sammenhæng, der er det godt, at have et godt sammenhæng med sine finansielle partnere og det synes vi bestemt vi har i den her periode, fortæller den administrerende direktør Niels Jørgen Jensen.

I Nordjyske Bank er de godt klar over, at det er dem, der lige nu sidder for bordenden og er med til at beslutte, hvem der undgår konkurs.

Læs også Spar Nord aflægger kvartalsregnskab: Overskud falder med over 90 procent i forhold til sidste år

- Der er jo nogle, der ikke kommer igennem det her hjælpepakke eller ej, og som også ville være i stor risiko for ikke at komme igennem, hvis ikke vi havde fået en coronakrise, siger erhvervsdirektør Henrik Aaen og fortsætter:

- Der er nogen vi synes, sådan ligger lige på vippen, men med de her ting fra staten, så lader vi tvivlen komme kunderne til gode. Der hvor vi har kunder, som også har et rigtig godt forretningskoncept, som også holder på den lange bane, dem er vi selvfølgelig meget interesseret i at få hjulpet gennem den her periode.

Samarbejde med banken

Lige nu kan Faarup Sommerland, kun vente på politikerne giver dem lov til at åbne igen. Indtil da lever de blandt andet af en bank, der tror på dem.

- Det er jo en præmis lige nu, at tingene de er usikre, men jeg vil samtidig også sige, at både med vores bank og kreditforening, der har vi et super godt samarbejde kørende. Det gør på den måde, at det bliver mere et samarbejde end en bank, der kommer og siger, nu skal i gøre sådan og sådan, siger direktør Niels Jørgen Jensen.

Læs også Regeringen er klar til at sende de store børn tilbage i skole

I Nordjyske Bank fortsætter arbejdet på højtryk. Lige nu er der ingen der rigtig ved, hvordan fremtiden ser ud rent økonomisk.

- Vi har en intention om at hjælpe så mange som muligt af vores virksomheder gennem den her periode, så det er det vores hverdag, den går med i øjeblikket, påpeger erhvervsdirektør Henrik Aaen.