Seneste nyt:

Dansk fregat dræber fire pirater

Fregatten Esbern Snare, der har base på Flådestation Frederikshavn, er for tiden udsendt til Guineabugten for at være med til at sikre søvejene. Onsdag dræbte danske soldater fire pirater, efter det var kommet til ildkamp. Ingen danske soldater er kommet til skade.

Den danske fregat Esbern Snare, der er udsendt til Guineabugten, affyrede onsdag skud mod fem pirater, hvoraf fire blev dræbt og en blev såret.

Det oplyser Forsvaret i en pressemeddelelse.

Esbern Snare har base på Flådestation Frederikshavn, hvorfra fregatten 24. oktober stævnede ud med kurs mod Guineabugten.

Esbern Snares besætning reagerede onsdag på efterretninger om forhøjet risiko for pirateri i farvandet syd for Nigeria. Skibet satte i den retning og sendte skibets Seahawk-helikopter i forvejen for at observere.

Helikopterens besætning fandt ud på eftermiddagen i et område med en række handelsskibe en hurtigtgående motorbåd med otte mistænkelige mænd ombord. Ombord på skibet kunne helikopterens besætning se en række af de redskaber, man forbinder med pirateri, herunder stiger.

Frømandskorpset i aktion

Esbern Snare var hen under aftenen tæt nok på til at sende Frømandskorpset af sted i deres hurtiggående RHIB-både for at gå ombord i piratskibet.

Esbern Snare kaldte piraterne op for at bringe dem til standsning, så de danske soldater kunne komme ombord. 

Da piraterne ikke reagerede, afgav de danske styrker varselsskud. Piraterne åbnede derefter ild direkte mod de danske soldater. De danske soldater reagerede herefter i selvforsvar og besvarede ilden fra piraterne.

Ingen danskere kom til skade

Der fulgte en kort ildkamp. Ingen danske soldater kom til skade, men fem pirater blev ramt. Fire af piraterne afgik ved døden. En blev såret.

Efter ildkampen sank piratskibet. De otte pirater blevet taget ombord på fregatten Esbern Snare, hvor den ene sårede blev behandlet for sine skader.

Den tværministerielle arbejdsgruppe vil håndtere, hvad der skal ske med piraterne, oplyser Forsvaret i pressemeddelelsen.

20211127-175022-L_11Mb

play Det var nærmest tyveri, sagde landsholdsstjernen efter uafgjort i topbrag

laura

play Åbent hus-arrangement får gymnasieelever i skole på en lørdag

20211127-100945-L_5Mb

Morten fra Brovst fanget i corona-kaos i Amsterdam

def_thumb,50_percent

play Børglum Kloster åbner for de private stuer

20211127-175022-L_11Mb

play Det var nærmest tyveri, sagde landsholdsstjernen efter uafgjort i topbrag

laura

play Åbent hus-arrangement får gymnasieelever i skole på en lørdag

20211127-100945-L_5Mb

Morten fra Brovst fanget i corona-kaos i Amsterdam

Til forsiden

Til forsiden