DM i Skills: Frederik dyster i ny disciplin

49 fag konkurreres der i, når elever fra landets erhvervsuddannelser dyster ved DM i Skills. For første gang kan man stille op i faget serviceassistent, og det gør nordjyske Frederik Bonniksen.

Nybagte boller, smukt placerede blomster og et fad med sirligt anrettet pålæg - Det hele skulle spille på nordjyske Frederik Bonniksens bord, da han fredag kæmpede på andendagen ved DM i Skills i sit fag som serviceassistent.

Dagens konkurrence varede en time, og disciplinen er bare en af flere, som Frederik Bonniksen skal mestre i løbet af den samlede konkurrence for at kunne kalde sig Danmarks bedste serviceassistent under uddannelse.

quote Det er lidt specielt, at så mange kigger på, og lidt angstprovokerende

Frederik Bonniksen, deltager ved DM i Skills

En helt ny disciplin

Frederik Bonniksen kan ved DM i Skills ikke alene få en hædersbevisning indenfor sit fag, han kan også blive den allerførste til at vinde i netop det fag. Det er nemlig første gang, man kan stille op som serviceassistent.

- Det er første gang, vi er ude at præsentere vores fag, så vi vil gerne præsentere det korrekt og med en vis faglig stolthed, siger Fredrik Bonniksen.

Frederik Bonniksen går til daglig på EUC Nord, hvor han uddanner sig til serviceassistent.
Frederik Bonniksen går til daglig på EUC Nord, hvor han uddanner sig til serviceassistent.
Foto: Nicolai Nør Pedersen / TV2 Nord

Som serviceassistent skal man have flere forskellige talenter, for opgaverne i hverdagen spænder bredt og kan for eksempel være rengøring, kontorarbejde, opdækning til møder eller madtilberedning. Derfor bliver deltagerne også testet i lidt af hvert.

- Inden i dag er jeg blevet testet i mikroorganismer og i, hvordan vores fag er opbygget. Jeg har også bagt cookies, siger Frederik Bonniksen efter fredagens konkurrence. 

En angstprovokerende oplevelse

For Frederik Bonniksen startede fredagens konkurrence allerede torsdag, hvor han forberedte en langtidshævet bolledej, som til fredagens konkurrence skulle blive til fine boller. Foruden at bage bolle, skulle han dække et bord til et møde med blomster og pålæg, og der er meget, man skal overveje:

- Vi bliver både bedømt på selve produktet, men også på ergonomi og hygiejne. Man skal for eksempel også tænke over ikke at lægge for meget pålæg på fadet, for så er der madspild, og det er et vigtigt emne, siger Frederik Bonniksen.

Efter en times anstrengelser stod Frederik Bonniksens bord klar til bedømmelse.
Efter en times anstrengelser stod Frederik Bonniksens bord klar til bedømmelse.
Foto: Nicolai Nør Pedersen / TV2 Nord

Normalt er faget noget, man går og laver for sig selv eller med færre mennesker, men i dag var der både dommere og en masse tilskuere med, for konkurrencerne, som foregår i Høng på Sjælland, er åben for alle, der har lyst til at se på.

- Det er lidt specielt, at så mange kigger på, og lidt angstprovokerende, siger Frederik Bonniksen.

40 nordjyder kæmper

Resultatet af dagens anstrengelser får Frederik Bonniksen først, når alle discipliner er gennemført lørdag, hvor DM i Skills afsluttes. Men nordjyden, der til dagligt går på EUC Nord, var godt tilfreds med præstationen:

- Jeg synes, det er gået rigtig godt. Jeg fik ros af dommerne, og jeg er tilfreds med mit bord.

Frederik Bonniksen er ikke den eneste nordjyde i Høng, for i alt 40 nordjyder deltager i DM i Skills i forskellige fag. I alt deltager cirka 300 elever fra landets erhvervsuddannelser.


Seneste nyt

fra Nordjylland