Kulturministeriet, DIF og Team Danmark har givet grønt lys til svømmetræning for Team Danmark-godkendte svømmere – herunder nordjyske elitesvømmere som Mie Ø. Nielsen og Viktor Bromer. Foto: Henning Bagger (Ritzau Scanpix)

Elitesvømmere kan hoppe i bassinet

De nordjyske svømmere, Mie Ø. Nielsen og Viktor Bromer, har sammen med de øvrige Team Danmark-godkendte svømmere fået lov til at vende tilbage til deres vante træningsrammer.

Det er ikke særlig sjovt at svære svømmer, hvis ikke man må hoppe i vandet. Men nu lysner det for de danske elitesvømmere.

Kulturministeriet, DIF og Team Danmark har givet grønt lys til svømmetræning for Team Danmark-godkendte svømmere – herunder nordjyske elitesvømmere som Mie Ø. Nielsen og Viktor Bromer.

Det skriver Dansk Svømmeunion på sin hjemmeside.

- Selvom der er positive sundhedsmæssige takter at spore i samfundet, er der fortsat ikke politisk opbakning til en genåbning af svømmesporten på linje med andre sportsgrene. Derfor vækker det stor glæde, at der trods det er forståelse for,  at Danmarks bedste svømmere igen skal have lov at svømmetræne, siger sportschef i Dansk Svømmeunion Lars Green Bach.

I alt 41 Team Danmark-godkendte svømmere, får nu lov til at vende tilbage til deres vante træningsrammer.

Der forestår nu en opgave med at organisere træningen lokalt mellem svømmeklubber, kommuner og svømmehaller, så genåbningen sker på en sundhedsmæssig forsvarlig måde, der lever op til myndighedernes anvisninger og anbefalinger.

Læs også Elite-svømmere længes efter vand: - Luk svømmehallerne op