LIGE NU:

Fire mænd anholdt i smuglersag: 1.240.000 cigaretter konfiskeret

Efter mistanke om indsmugling af en større mængde ulovligt fremstillede cigaretter, slog Nordjyllands Politi til fredag 23. oktober. Og aktionen udløste den helt store gevinst.

55 kroner for en pakke af de lange, lyder prisen nu på, efter prisstigningerne på de danske cigaretter trådte i kraft tilbage i april. Det gav anledning til, at fire danske mænd fik sig en fiks idé – at smugle ulovligt fremstillede cigaretter ind i landet.

Helt så fiks viste idéen sig dog ikke at være, da Nordjyllands Politi hurtigt fik nys om sagen. Politiet slog fredag 23. oktober til i en koordineret aktion.

- Fredagens aktion, der blev iværksat på baggrund af en intens efterforskning, førte til en anholdelse af i alt fire danske mænd, oplyser lederen af politiets efterforskning, politikommissær Per Jørgensen i en pressemeddelelse.

Anholdelserne af de fire mænd på henholdsvis 42, 43, 43 og 69 år fandt sted på en adresse syd for Brønderslev.

Og gevinsten for aktionen var ikke til at tage fejl af. Intet mindre end 1.240.000 cigaretter blev fundet til en værdi af cirka 1.100.000 danske kroner.

Udover anholdelsen af de fire mænd, er yderligere en kvinde og en mand på henholdsvis 62 og 63 år, blevet sigtet i sagen.

Organiseret smugler-miljø

Nordjyllands Politi oplyser i pressemeddelelsen, at de har efterforsket miljøet i en lang periode, inden anholdelserne fandt sted.

- Det er med stor tilfredshed, at vi har kunnet foretage anholdelser i denne sag, siger politikommissær Per Jørgensen, der tilføjer, at de med denne aktion har slået til mod et organiseret miljø, der har indsmuglet store mængder cigaretter. Cigaretterne er formentlig ulovligt produceret i udlandet og smuglet ind i Danmark.

Samtlige seks anholdte i sagen er blevet sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 289 for groft smugleri, og Nordjyllands Politi afviser ikke, at der potentielt kommer flere sigtelser i sagen.