Der må fanges markant flere torsk i Skagerrak i 2018. Foto: Steffen Ortmann, Scanpix

01:00

Den danske fiskeriminister Karen Ellemann har forhandlet næste års fiskekvoter på plads med sine kolleger i EU

1 af 2

Fiskeriformand om nye kvoter: Det er en positiv aftale

Selv om der bliver reduceret i nogle fiskearter, mener fiskeriformanden i Strandby, at der er lavet en god aftale om de nye kvoter.

I 2018 må de nordjyske fiskere hive mange flere torsk i land. I Skagerrak stiger kvoten med hele 39 procent. Flere andre arter reduceres godt nok. Blandt andet må der fiskes færre makrel, kulmule, rødspætte og tunge i Skagerrak, men alt i alt er nedgangen ikke så stor som frygtet, og når der tilmed må fanges flere torsk, er det faktisk en god aftale, mener formanden for Strandby Fiskeriforening.

- Som udgangspunkt synes jeg, at det er en positiv aftale, der er blevet lavet den her gang. Det afspejler den positive udviklings, som fiskerne kan se i fiskebestanden. Så det er forholdsvis positivt, siger Claus H. Pedersen, formand for Strandby Fiskeriforening, som blandt andet hæfter sig ved den øgede torskekvote.

Læs også Nye fiskekvoter: Flere torsk må hales i land i 2018

Selv om der altså må fanges mindre af en del arter, mener han alt i alt, at det tegner til at blive et fint år for Strandby-fiskerne.

- Der vil da helt sikkert være en lille værdistigning i det for fiskerne, for de har mulighed for at lande nogle flere fisk, siger Claus H. Pedersen.