Seneste nyt:

Forsvundet spækhugger kan have haft hold i ryggen

Vildtkonsulent Ivar Høst har flere teorier om, hvorfor den efterhånden berømte spækhugger i lang tid lå på samme sted i Limfjorden.

Det er fortsat et mysterium, hvad der har været galt med den spækhugger, der 8. april svømmede ind i Limfjorden.

Den var tilsyneladende sund og rask til at begynde med, men derefter lagde den sig kort tid efter på samme sted ud for Nørre Uttrup Lystbådehavn og tog i lang tid ikke føde til sig. Resultatet var en svag og afkræftet spækhugger, som sultne måger begyndte at hakke til blods.

Et godt tegn den er væk

Vildtkonsulent i Naturstyrelsen Ivar Høst, der dagligt har fulgt spækhuggeren i Limfjorden, mente da også, at den nok ikke ville overleve.

Men onsdag i denne uge kom der pludselig liv i spækhuggeren, som svømmede rundt og sprællede med halen og virkede fit for fight igen, men nu er den væk.

- Vi ved ikke, hvor den er, og det er sådan set et godt tegn. For så kan den jo stadig være i live og svømme rundt ude på havet. Så på nuværende tidspunkt vil jeg vurdere, at vi har en fritsvømmende spækhugger, siger Ivar Høst.

Tror den vil klare sig fint

Han har svært ved at vurdere, om den har chancer for at overleve på mere åbent hav, når den er så afkræftet, som det er tilfældet med den.

- Ud fra dens tilstand i onsdags og den måde den svømmede på, så virkede det meget overbevisende. Så jeg tror, den vil klare sig fint i åbent hav, siger Ivar Høst, som håber, at spækhuggeren vil få et langt liv.

Mange teorier

Hvordan den tilsyneladende døende spækhugger pludselig fik livsmodet tilbage, er lidt af et mysterium for Ivar Høst.

- Vi gætter alle sammen, og der er mange teorier fremme, for det er svært at sige med sikkerhed. Den kan have haft en forgiftning, som så er aftaget. Det kan også være, den har spist et stykke plastic, der så er passeret igen. En anden teori er, at den kan have haft hold i ryggen, der har løsnet sig. Men alt er gætterier, for vi har ingen fakta. Det ene gæt kan være lige så godt som det andet, lyder det fra Ivar Høst.

Farvel til en ven

Han har det som om, at han har sagt farvel til en god ven, for den nu forsvundne spækhugger har den seneste måneds tid fyldt rigtig meget hos vildtkonsulenten.

- Men det er den bedst mulige udgang, vi kan få på det her. Selvfølgelig ville vi gerne vide, hvor den er taget hen, men det her er også rigtig fint, siger Ivar Høst.

Han fortæller, at man gerne vil have meldinger, hvis nogen ser spækhuggeren enten i Limfjorden eller i Kattegat.

- Vi står jo ligesom med nogle ubesvarede spørgsmål, siger Ivar Høst.

Vildtkonsulent Ivar Høst tror, at spækhuggeren har gode chancer for at klare sig.

20170527-133247-L-3925x2575ma

play Skal du køre i bil eller bus i Aalborg i weekenden? Sådan påvirker karneval trafikken

Media Drop 270522 1996 ivha

gallery God stemning på Camp Karneval

20170527-120943-L-4761x3169ma

play Pænt vejr til Aalborg Karneval

20160528-133436-L-1600x1064we

play Læs alt om Aalborg Karneval - sikkerhed, trafik og gode råd

20170527-133247-L-3925x2575ma

play Skal du køre i bil eller bus i Aalborg i weekenden? Sådan påvirker karneval trafikken

Media Drop 270522 1996 ivha

gallery God stemning på Camp Karneval

Til forsiden

Til forsiden