LIGE NU:

Frivillige bobler af idéer: Vandtårn bliver vartegn i Hammer Bakker

Tre nordjyske projekter får støtte af Realdania til at lave samlingssteder, der løfter lokalområder med livskvalitet og fællesskab.

Et nyt kontorfællesskab, et nyt vartegn og et nyt samlingssted.

Det er, hvad henholdsvis Nørre Vorupør, Hammer Bakker og Halkær ved Nibe kan se frem til at få takket være lokale, frivillige kræfter - og en gavmild håndsrækning fra Realdania.

De tre projekter er blevet udvalgt sammen med 31 andre til at få del i en økonomisk støtte til at realisere planer, der skal styrke fællesskab og livskvalitet i små samfund. Projekterne bliver dermed del af kampagnen "Underværker", som støtter frivillige projekter i hele Danmark. 

I Nørre Vorupør skal den gamle skole omsættes til et kontorfællesskab og mødested for iværksættere og små virksomheder i lokalområdet. 

Nær Nibe vil lokale ildsjæle bygge et samlingssted – et Fælledhjerte – på Halkærs nye landsbyfælled. Formålet er at beskytte landsbyens drikkevand og samtidig skabe et aktivt levested som landsbyens spisekammer og samlingssted.

Og i Hammer Bakker ved Aalborg skal mulighederne for at omdanne det eksisterende vandtårn til et smukt vartegn for området og Landsbyklyngen ’Rundt om Hammer Bakker’ undersøges. Målet er et formidlings- og oplevelsescenter, hvorfra man kan nyde udsigten over landskabet og lære om stedets historie og dyreliv.

- Nu, hvor vi har støttet ildsjælene i en del år, er der ikke noget, der tyder på, at deres virketrang er brugt op. Tværtimod byder hver ansøgningsmulighed på nye og inspirerende idéer, ikke mindst fra Nordjylland. Det har været en fornøjelse at modtage de mange ansøgninger, som vidner om den passion og energi, frivillige ildsjæle lægger for dagen – for fællesskabets bedste. I Realdania er vi langt fra færdige med at bakke op om ildsjælenes store indsats, siger Christian Andersen, projektchef i Realdania.