Genbrugsjulegaver "går som varmt brød"

Normalt er december den mest rolige måned hos Blå Kors Genbrug, men i år er det helt anderledes.

Inflationen har tilsyneladende påvirket danskernes vaner, når det kommer til julegaver. Flere kunder dropper de splitnernye varer og kigger i stedet mod brugtsalgsplatforme, når de skal lægge gaver under træet.

22 procent af danskerne køber nemlig en eller flere julegaver brugt. Det viser en undersøgelse, som Megafon har lavet for TV 2.

Det kan mærkes hos Blå Kors Genbrug, hvor salget ligger langt over normalen. 

quote Normalt er december den mest rolige måned, men i år er den på højde med de andre måneder. Jeg vil tro, at vi har et mersalg på 30-40 procent. Det er meget usædvanligt

Jytte Jensen, funktions- og områdeleder hos Blå Kors Genbrug

Krisen har ændret vaner

Jytte Jensen er områdeleder og leder blandt andet Blå Kors' genbrugsbutik i Aalborg. Hun tror, at inflationskrisen har gjort, at flere tænker bæredygtigt.

- Jeg kan rigtig godt lide, at folk er begyndt at tænke anderledes. At det er på baggrund af en krise er selvfølgelig trist, men det er til gavn for os alle sammen, hvis det kan føre noget positivt med sig, siger hun. 

Også hos Røde Kors' genbrugsbutik i Frederikshavn, genkender de billedet. 

- Vi har oplevet, at der er mere travlt, end der plejer at være, fortæller en af de frivillige i butikken. 

Hos genbrugsbutikken i Frederikshavn glæder de sig over udviklingen og påpeger, at det er et skridt i den rigtige retning i forsøget på at mindske forbruget. 

I juletiden har flere forældre også fået øjnene op for muligheden for at handle brugt, fortæller de:

- Mange kommer og køber ting til pakkeleg, julekalender, og legetøj til børn går som varmt brød lige nu. 

De yngre går forrest 

Ifølge Jytte Jensen er det især den yngre generation, der er god til at jagte genbrugsguld.

- De yngre er rigtig gode til at finde de konkrete varer og unikke sager, hvor vi nok ser, at de ældre mere har tendens til at købe gavekort til de unge, så de selv kan finde noget i butikken, siger hun.

 I genbrugsbutikken i Aalborg er både tøj og legetøj meget efterspurgt i disse dage. Jytte Jensen håber, at tendensen fortsætter. 

- Det er fantastisk, at folk får øjnene op for, at det er okay at købe gaver i genbrug, og at der er meget godt at finde her. Det er vigtigt for klimaet, slutter hun. 
Seneste nyt

fra Nordjylland