02:18

Med regeringens udspil om at tillade tilskuere til fodboldkampe, håber AaB, at der allerede i onsdagens pokalsemifinale kan komme fans på Aalborg Stadion.

Glæde i AaB: Fans på tribunerne

Med regeringens udspil om at tillade tilskuere til fodboldkampe, håber AaB, at der allerede i onsdagens pokalsemifinale kan komme fans på Aalborg Stadion.

Det er tre måneder siden, der sidst har været tilskuere til fodbold på Aalborg Stadion. De to seneste Superligakampe er spillet for tomme tribuner, men nu lysner det for klubber og fodboldfans.

Lige nu er vi sådan set bare stand-by, og så håber vi, at der kommer noget snart, så vi kan blive klar til at tage imod tilskuere i morgen. Vi håber, det lykkes, og vi tror det også

Martin Stigaard Skammelsen, AaBs oplevelseschef

Med regeringens udspil om at tillade op til 500 tilskuere til hver kamp, kan AaB nemlig se frem til at få et ekstra rygstød, når AGF onsdag kommer på besøg i pokalturneringens semifinale.

- Det er vi glade for. Alle, der har fulgt de seneste kampe på tv, kan jo godt se, at det er en lidt flad fornemmelse uden tilskuere på stadion, siger AaBs oplevelseschef Martin Stigaard Skammelsen.

Han tøver dog med at strække armene helt i vejret. For selv om der er åbnet for fans på de danske stadions, afventer klubberne retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen. Retningslinjer, der beskriver nøjagtigt, hvordan man skal håndtere fansene.

- Lige nu er vi sådan set bare stand-by, og så håber vi, at der kommer noget snart, så vi kan blive klar til at tage imod tilskuere i morgen. Vi håber, det lykkes, og vi tror det også, siger Martin Stigaard Skammelsen.

Læs også Matchfixing: AaB bekræfter henvendelse fra Nordjyllands Politi

I foreningen Danske Fodbold Fans glæder de sig også over, at der nu bliver åbnet for adgang til stadions igen, men de mener, at 500 tilskuere er alt for få.

- Vi mener faktisk, det er lidt en hån. Stadions er designet til at håndtere mange mennesker og også til at holde folk adskilt. Desuden giver det jo ikke mening blot at sige 500, for nogle stadions kan klare meget mere og stadig holde det på et sundheds- og sikkerhedsmæssigt forsvarligt niveau, siger Christian Kokholm Rothmann, som er formand for Danske Fodbold Fans, og i øvrigt AaB-fan.

Regeringen har luftet muligheden for en forsøgsordning, hvor udvalgte stadions kan lukke flere tilskuere ind. Det kræver, at tilskuerne samles i afsnit med maksimalt 500 i hver. Hertil skal være egen indgang, egne toilettet og boder. Under de forudsætninger, vil AaB kunne lukke omkring 5000 ind til hjemmekampene. Og så er man pludselig meget tættere på den rigtige stadionstemni g.

- Det er den vej, vi skal, også hvis det skal give mening økonomisk. Men indtil videre er vi glade for 500. Det er bedre end ingen, siger Martin Stigaard Skammelsen.

I første omgang bliver det de 3000 sæsonkortholdere, der bliver tilbudt adgang til de resterende hjemmekampe i sæsonen.

Læs også Nederlag til AaB og et point til Hobro