SENESTE NYT:

Gode råd, inden skaden er sket: Sådan beskytter du din bil mod salt

FDM giver gode råd til hvordan du undgår at vejsalt skader din bil.

Efteråret er officielt slut, og vinteren er nu igang. Det samme er sæsonen for vejsaltning, og det giver travlhed hos FDM hvor mange danske bilister, har spørgsmål til, hvordan de skal forberede dem selv og deres bil til sæsonen.

Jørgen Jørgensen er seniortekniker ved FDM, og det er blandt andet ham, der tager imod nogle af de mange henvendelser om vejsalt, døde batterier, vinterdæk og andet, der ligger bilisterne på sinde. Han ved meget om biler, en del om salt og masser om den giftige kombination af de to.

- Vejsalt er jo på en gang bilernes ven og fjende. Ven, fordi det sikrer en hvis fremkommelighed i de kolde måneder og fjende, fordi det er rigtig hårdt for bilerne, siger Jørgen Jørgensen, der peger på undervognen som det område på bilen, der er allermest udsat.

- Det er undervognen, men det er også karosseriet og de mekaniske dele på bilen, der kan komme i kontakt med salt, der er udsat. Det er bremser, hjulophæng og elektronik, der er i farezonen.

Vejsalt kan forårsage rust, tæring og korrosion, men ikke i sig selv. Det er i kombination med fugt, det bliver rigtig giftigt for bilerne, men det er der jo også masser af i vores klima.

Det gode spørgsmål er så, hvad man kan gøre for at forhindre disse skader, der kan blive meget kostbare at reparere.

- Rustbeskyttelse og god beskyttelse af lakken er nok det bedste, man kan gøre for at beskytte sin bil. Den rustbeskyttelse biler har fra fabrikken er kun lavet til at beskytte i garantiperioden og der bliver ikke taget hensyn til, at biler i Danmark er meget dyre eller at vi bruger meget salt på vejene i vinterperioden, siger Jørgen Jørgensen.

Udover rustbeskyttelse, der bestemt ikke er gratis, men som nemt kan vise sig at være en god investering, anbefaler seniorteknikeren at man kører sin bil i vaskehal lidt oftere end i sommerhalvåret.

- Hvor ofte du vil køre i vaskehal afhænger naturligvis af hvor forfængelig du er i forhold til din bil, men en vask inklusiv undervognsvask skyller det vejsalt af, der har sat sig på bilen, og forhindrer det i at angribe bilen, siger Jørgen Jørgensen, der dog understreger, at selvom bilen for en stund ser helt ren ud, er der masser af steder hvor vaskehallens børster ikke når ind.

- Den kommer ikke ind i de kroge hvor salt og fugt kan have samlet sig, så det er også et rigtig godt råd at give sin bil en grundig hovedrengøring, når vi er kommet på den anden side af salt-sæsonen. Kom ind i skærmkasser med en vandslange og få gjort rent ved dørene hvor der kan samle sig salt og vand.

11 ting du (måske) ikke vidste om salt

 

 

Hjertestarterdag

Arrangementer i hele Nordjylland: Hjertestarterdag skal minde nordjyderne om, hvordan man redder liv

arrivatog

Forsinkelser og aflysninger på Thybanen er uacceptable, lyder det i brev til minister

Cowboy Mike

play Tilfældigheder førte Mihaita til Nordjylland: Nu træner han blandt verdens bedste

Fortuna Hjørring 15.10.21

Fodboldpigerne fra Hjørring jagter plads i Champions League

Hjertestarterdag

Arrangementer i hele Nordjylland: Hjertestarterdag skal minde nordjyderne om, hvordan man redder liv

arrivatog

Forsinkelser og aflysninger på Thybanen er uacceptable, lyder det i brev til minister

Cowboy Mike

play Tilfældigheder førte Mihaita til Nordjylland: Nu træner han blandt verdens bedste

Til forsiden

Til forsiden