Seneste nyt:

Grundlovsforhør: 29-årig mand hentet til Danmark fra Litauen til fremstilling

Torsdag formiddag fremstilles en 29-årig litauisk mand i grundlovsforhør sigtet for en række indbrud og misbrug af stjålne kreditkort. Manden er hentet til Danmark til grundlovsforhøret fra Litauen.

Onsdag den 1. juli drog betjente fra Danmark til Litauen for at hente en 29-årig litauisk mand til Danmark efter et internationalt samarbejde i en sag, hvor manden blandt andet er mistænkt for at begå en række indbrud i Danmark i foråret 2017 og sommeren 2018. 

Torsdag klokken 11.00 fremstilles den 29-årige i grundlovsforhør i Retten i Aalborg.

De mange sager er efterforsket i forskellige politikredse i Danmark på grund af spredningen mellem gerningsstederne, som var fordelt rundt i landet. 

- Det er på baggrund af den samlede, koordinerede efterforskning, at vi har kunnet rette mistanke mod den litauiske mand, der efter kriminaliteten blev begået forlod Danmark, siger politikommissær Mikkel Brügmann, der er leder af efterforskningen i Nordjyllands Politi.

Sigtelsen lyder på 10 forhold vedrørende indbrud i private boliger i Nordjylland, København og Østjylland. Ved indbrudene blev der fortrinsvis stjålet elektronik og smykker. Samtidig er manden sigtet for 23 tilfælde af databedrageri ved at have misbrugt stjålne kreditkort. 

- Jeg synes, det er meget tilfredsstillende, at vi nu kan få stillet den litauiske mand for en dommer. Samtidig sender vi et signal til de omrejsende kriminelle om, at de ikke står på sikker grund – selvom de er kommet tilbage til hjemlandet, siger Mikkel Brügmann.